Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 26 december 2018

Gilets Jaunes (Gele Hesjes) voor vijfde week op straat, de pers ontkent

Ondanks dat er afgelopen zaterdag in Frankrijk weer tienduizenden mensen met gele hesjes (Gilets Jaunes) de straat opgingen voor een veel humanere samenleving, waar de lasten eerlijk verdeeld zouden moeten worden, hebben de reguliere (massa-) media afgelopen zaterdag de boel gebagatelliseerd, door er amper (met woorden als dat er maar weinig demonstranten te zien waren) of niet over te publiceren.

Waar de grote nationale radio zendgemachtigden van Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië eerder al op de vrijdagen voorafgaand aan de demonstraties op zaterdag, aandacht schonken aan de komende demonstraties en dat zeker op zaterdagmorgens herhaalden, met berichtgeving over de rest van die zaterdagen, was het nu stil,..... Niet op vrijdag en 'ook niet' op zaterdagmorgen heb ik op deze zenders iets gehoord over de te verwachten demonstraties...... Radio1 had afgelopen zaterdag zelfs in het nieuws van 12.00 u. niets te melden over de demonstraties in Frankrijk.....

Het is duidelijk dat men op deze zogenaamde onafhankelijke zendgemachtigden (waar de NOS, een 'onafhankelijke zendgemachtigde', de nieuwsberichtgeving doet op de Radio1) het standpunt van de betreffende regeringen behartigen en dat is het tegenhouden van protesten in eigen land, want ja, veronderstel dat het publiek in Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië wakker wordt en net als de Gilets Jaunes de kont tegen de krib gooit, 'dat kunnen we natuurlijk niet hebben....'

Kortom het zoveelste overbodige bewijs dat er in feite geen reguliere onafhankelijke (massa-) media meer bestaan...... Dit terwijl die media moord en brand schreeuwen over 'fake news' als men op de sociale media wel onafhankelijke berichtgeving tegenkomt....... Logisch daar de sociale media de taak van de reguliere media hebben overgenomen: onafhankelijke en eerlijke berichtgeving brengen...... Kijk dat feit moet natuurlijk niet doordringen tot de luisteraars, lezers en kijkers van die reguliere media...... Uiteraard kost dit de reguliere media luisteraars, lezers en kijkers en daarmee bergen geld, neem alleen al de teruggang van het aantal verkochte kranten......

Het volgende artikel komt van De Lange Mars en werd geschreven door Rob Vellekoop, heb niet het gehele artikel overgenomen, waarin vooral de beelden worden gegeven dat het afgelopen zaterdag allesbehalve rustig was in Frankrijk, dit met veel video's die ik niet over kan nemen, hierbij dan ook de link naar het originele bericht op De LangeMars.

Frankrijk staat in brand, maar de pers ontkent #Acte6Frankrijk wordt op zaterdag 22 december verlamd door talrijke demonstraties en blokkades. Het land staat in brand, het vuur van de volksopstand #GiletsJaunes brandt voor de vijfde week #Acte6 heftiger dan ooit. De pers in binnen- en buitenland (kijk naar de NOS) doet alsof er niets aan de hand is.

DLM Plus verzamelde beelden vanuit heel Frankrijk die laten zien dat de media fakenieuws (nepnieuws) aan het verspreiden zijn. In tientallen steden gaan duizenden mensen de straat op en in Parijs lopen de Gele Hesjes met duizenden over de pleinen en boulevards. Toch verspreidt een persbureau de boodschap dat er 4000 mensen in Parijs en 23000 in de rest van het land op de been waren. Een boodschap die braaf door de media wordt overgenomen of verzwegen.

Opnieuw demonstreren tienduizenden GiletsJaunes ondanks het verbod op het dragen van gele hesjes, aanwezigheid van gewelddadige ordetroepen van Macron en politie-blokkades. De beweging van de Gillets Jaunes (gele vesten) is spontaan ontstaan op 17 november en heeft geen directe link met een politieke partij.

Natuurlijk is de gevestigde macht in paniek. Na vijf weken hebben zij nog steeds geen vat op de demonstranten die ongeorganiseerd en daardoor oncontroleerbaar zijn. Eerst kondigen ze aan naar Versailles te gaan en dan staan ze ‘s morgens opeens in Montmartre.

fakecentrale meldt dat er meer kerstshoppers zijn dan om 18.36 uur terwijl de oproerpolitie nog steeds bezig is op de Champs Elysees met hun watercanon. https://nos.nl/googleamp/artikel/2264681-meer-kerstshoppers-dan-gele-hesjes-in-het-centrum-van-parijs.html?__twitter_impression=true 

Opmerkelijk is dat ook militairen van het Franse leger Parijs openlijk de Gele Hesjes steunen.


De manifestanten van de GiletsJaunes voor Parijs verzamelen zich tot schrik van de politie in Montmartre en komen niet samen in Versailles zoals van tevoren aangekondigd. Terwijl in Versailles een grote troepenmacht klaar stond.

Rond 11.30 uur vertrekken zij naar de grote boulevards in Parijs, waarheen ook andere Gilets Jaunes onderweg zijn. Kortom voor de politie een erg onoverzichtelijke situatie. De Gele Hesjes blijven niet meer statisch om zich vervolgens door de soldaten van Macron met traangas en granaten en rubberkogels te laten beschieten. Zij verspreiden zich door de stad, waarbij ze overal het verkeer lam leggen.

Ingesloten video

Ondanks blokkades blijven de Gele Hesjes geweldloos.

Les sont divisés en plusieurs cortèges : à Madeleine, sur les ChampsElysees, sur le boulevard Haussmann, rue de Rivoli... Ils crient "Macron démission" !
Klik voor het vervolg op deze link.

==========================================
Zie ook:
'Gilets Jaunes (Gele Hesjes) protest 'bestreden' met grof politiegeweld'

'Gilets Jaunes (Gele Hesjes) 'vallen tv zender aan' voor het verspreiden van fake news'

'Gilets Jaunes (Gele Hesjes) protesten: weer laten de reguliere westerse media berichtgeving achterwege........'

'Frankrijk, vierde weekeinde met protesten, man verliest hand door granaat van politie'

'Gele Hesjes (Gilets Jaunes) protest: Franse politie martelt jongeren geplaatst in executie stijl en taxichauffeur wil de scalp van Macron'

'Kim Putters (SCP): Iedereen deelt in de lusten....... (behalve het grootste deel van de maatschappelijke onderlaag)'

'Volkskrant leest Franse 'Gele Hesjes' ('Gilets Jaunes') demonstranten een zeer vooringenomen les'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten