Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 13 december 2018

Mario Verbeek (plaatsvervangend commandant Luchtstrijdkrachten) over helikopterincident in Mali

Hoorde gistermorgen op BNR een verslag van Mario Verbeek, plaatsvervangend commandant van de luchtstrijdkrachten, over het helikopterongeval in Mali op 17 maart 2015, waarbij de twee inzittenden om het leven kwamen.

Gezeur over wie er nu gelijk had met de berichtgeving over dit ongeluk, daar de Groene Amsterdammer er een artikel over publiceerde. Gezeur daar de één spreekt over een fout tijdens onderhoud en de ander het houdt op een fout die werd gemaakt tijdens de fabricage...

Beste bezoeker na het volgende droop de koffie weer eens naar beneden van de ruiten in huize Azijnpisser: volgens Verbeek mogen dit soort helikopters alleen in de VS worden gerepareerd....... Lachen past zeer zeker niet, maar hoe is het in godsnaam mogelijk dat we peperdure helikopters kopen, waar men zelf niet aan mag komen...... Dit zet trouwens nog eens grote vraagtekens bij eerdere berichten over een tekort aan materieel in Mali om de helikopters in de lucht te kunnen houden, zoals we een paar jaar geleden te horen kregen......

Trouwens, ook de kosten voor reparaties en onderhoud zullen niet misselijk zijn, als de helikopters voor reparaties en/of onderhoud eerst moeten worden getransporteerd naar de VS en na de nodige reparaties (en/of onderhoud) terug moeten worden vervoerd naar Nederland....... Hoe kan je daar in godsnaam mee akkoord gaan??!!!

Waarom mogen we niet aan die helikopters komen? Is dat omdat de VS er apparatuur in heeft laten bouwen, waarmee de helikopters niet op kunnen stijgen als de missie de VS niet aanstaat??

Degenen die hebben beslist deze helikopters te kopen, dienen strafrechtelijk te worden vervolgd (zoals dit wat betreft de beslissing voor de JSF ook zou moeten gebeuren*), immers het is wel duidelijk dat voor de handtekeningen onder dit contract fikse beloften zijn gedaan door de fabrikant en het Pentagon....... (het Pentagon bemoeit zich volkomen ten onrechte altijd met nieuwe aankopen van vliegend oorlogstuig voor onze luchtmacht, alleen dat feit stinkt al een uur in de wind...)

Verbeek verdedigde de aankoop en de voorwaarden zelfs, volgens hem weet men zo zeker dat het onderhoud of onderhoud goed gebeurt.... (wat maar zeer de vraag is, gezien het ongeluk in Mali) Alsof men geen hulp zou kunnen krijgen bij reparaties vanuit de VS, dat kan zelfs middels Skype verbindingen!!

Het is ronduit een schande dat het ministerie van Defensie, uh Oorlog, helikopters koopt die verscheept moeten worden naar de VS voor onderhoud..... Te zot voor woorden!!!

* De JSF is naar huidige maatstaven geen straaljager, daar het zware lawaai onding te langzaam, klimt, rent en wendt, het toestel kan zich nog net meten met de 70er jaren straaljager A-10 Thunderbolt...... Bovendien kan de JSF door de VS op afstand aan de grond worden gehouden, als het gebruik van deze peperdure misser het Pentagon niet aanstaat....... Daarnaast is het stealth systeem van de JSF al gekraakt door de Russen en hebben de Chinezen zelfs blauwdrukken van dit waardeloze toestel.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten