Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 11 december 2018

Kennisplatform Integratie & Samenleving trekt Armeense genocide in twijfel.....

Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS), een vehikel dat in feite bestaat uit het Verwey-Jonker Instituut en Movisie en wordt gesubsidieerd door ons allen via het ministerie van Sociale Zaken, trekt de Armeense genocide in twijfel.....

De Tweede Kamer heeft na een ongelofelijk aantal jaren getouwtrek over deze zaak, begin dit jaar eindelijk erkend dat de Armeense genocide een feit is, echter niet het neoliberale afbraakkabinet Rutte 3 en haar voorgangers, waar mensenlevens uiteraard niet opwegen tegen economisch gewin..........

Afbeeldingsresultaat voor armeense genocide

In een publicatie van februari 2017, weigert het KIS zonder voorbehoud de massamoord op de Armeniërs als genocide neer te zetten, wat het uiteraard wel is....... Even iets over KIS: dit platform adviseert, biedt praktische tips en instrumenten over vraagstukken rond integratie, migratie en diversiteit. Deze adviezen worden actief gedeeld met beleidsmakers van gemeenten en andere overheidsinstellingen, politici, professionals werkzaam bij maatschappelijke organisaties, migrantenorganisaties en het bedrijfsleven.......

Afbeeldingsresultaat voor armeense genocide


Het is duidelijk dat KIS haar bestaan belangrijker vindt dan 'onbenulligheden' als de Armeense genocide, haar bestaan dat er onder meer in ligt een goede band te onderhouden met het dictatoriale bewind van Erdogan en haar fanatieke aanhang in Nederland......  Deze fanatieke aanhang van de Turkse regering, (uiteraard) bestaande uit 'Turkse Nederlanders*' het eerst de Turkse regering dienen en waarbij men die regering ziet als degene aan wie men verantwoording moet afleggen, niet aan de Nederlandse.....

Met haar uitspraken spaart KIS de kool en de geit, immers die fanatieke Turken willen als de Nederlandse regering de vreselijke massamoord op de Armeniërs niet zien als genocide, terwijl aan alle voorwaarden is voldaan, 'waaraan een genocide moet voldoen......' Ofwel KIS houdt hiermee zowel de Nederlandse regering en de fanatieke Turken te vriend, dit over een genocide van 100 jaar geleden....... (waar de houding van KIS ten opzichte van de Nederlandse regering 'logisch' is, deze is immers de subsidiegever) 

Erger nog is het feit dat KIS hiermee de uiterst smerige houding van de Nederlandse regering legitimeert, daarnaast heeft dit platform het gore lef gehad openlijk haar twijfel over de Armeense genocide uit te spreken....... Dan te bedenken dat KIS met ons aller belastinggeld wordt betaald....... 

Kortom je kan dan ook niet anders dan KIS als een lobbyorganisatie van de Nederlandse regering te zien..... (en in deze zaak zelfs als lobbyorgaan voor de reli-fascistische Turkse regering.....)

Het volgende artikel komt van Doorbraak en werd geschreven door Mehmet Kirmaci:

Doorbraak 7 december 2018

Kennisplatform Integratie & Samenleving trekt Armeense genocide in twijfel

Logo


De genocide op de Armeense burgers van het Ottomaanse Rijk, aangevangen in 1915, wordt sinds begin dit jaar erkend door de Tweede Kamer. Met uitzondering uiteraard van de erdoğanisten van DENK. Het kabinet daarentegen weigert zich nog steeds uit te spreken over deze volkerenmoord. Het Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS), dat wordt gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gaat nog verder dan zijn broodheer en trekt de Armeense genocide zelfs in twijfel.

KIS is een samenwerkingsverband van het Verwey-Jonker Instituut en Movisie. Naar eigen zeggen doet het platform “onderzoek, adviseert en biedt praktische tips en instrumenten over vraagstukken rond integratie, migratie en diversiteit. Deze informatie wordt actief gedeeld met beleidsmakers bij gemeenten en andere overheidsinstellingen, politici, professionals werkzaam bij maatschappelijke organisaties, migrantenorganisaties en het bedrijfsleven.”

Vermeende” genocide

In een publicatie uit februari 2017 met de titel “Verhoudingen tussen Turks-Nederlandse groeperingen”, weigert KIS de massamoord op Armeniërs onomwonden te kwalificeren als een genocide en probeert het een schijnbaar neutrale positie in te nemen. Het platform stelt het volgende: “De leiders van de Osmaanse regering besloten in 1915 tot deportatie van de Armeense bevolking uit Oost- en Centraal-Anatolië naar de Syrische woestijn, als een oorlogsmaatregel om de nationale veiligheid te garanderen. In de periode tot de late zomer van 1916 kwamen naar schatting tussen 600.000 en 800.000 Armeniërs om. Ze werden het slachtoffer van massale executies, aanvallen door paramilitaire bendes, en ziekte en uitputting tijdens soms maandenlange marsen naar het zuiden. De Armeniërs en veel westerse landen kwalificeren dit als genocide, maar Turkije heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat het oorlog was en er veel slachtoffers vielen door gewapende strijd, honger en ziekte.”

Op zijn website gaat KIS nog verder en trekt de genocide ronduit in twijfel. Het platform schrijft

“De meeste Armeniërs woonden voor de Eerste Wereldoorlog in het oosten van het huidige Turkije en delen van het huidige Syrië en Iran. Een aantal van de nu in Nederland woonachtige Armeniërs is tijdens of na de Eerste Wereldoorlog naar Nederland gevlucht, het merendeel kwam vanaf de jaren zestig als arbeidsmigrant naar Nederland. De vermeende Armeense genocide heeft regelmatig tot spanningen geleid tussen Armeniërs en Turkse Nederlanders die zich niet herkennen in de term ‘genocide’.”

Beschamend

Het is beschamend dat KIS, een samenwerkingsverband dat prat gaat op zijn onderzoeksvaardigheden, de torenhoge wetenschappelijke bewijsvoering links laat liggen en de volkerenmoord op Armeniërs een “vermeende” genocide noemt. Naar de redenen hiervan kunnen we alleen maar gissen. Wellicht acht het platform het noodzakelijk om zijn subsidiegever, het kabinet, na te praten. En/of: men is bang voor de voorspelbare reactie van nationalistische en reactionaire Turken, een reactie die naast woede ook zal bestaan uit gesloten deuren voor KIS-onderzoekers die daardoor geen ingang meer kunnen krijgen voor onderzoek binnen en naar de Turkse gemeenschap.

Ook klopt de beschrijving van de achtergrond van de genocide door KIS niet. Het Ottomaanse besluit tot “deportatie” (lees: uitroeiing) van de Armeense gemeenschap was – in tegenstelling tot wat het platform in navolging van de Ottomaanse en Turkse staten stelt – niet ingegeven door militaire zorgen om de nationale veiligheid. De Armeense bevolking vormde simpelweg geen serieuze militaire bedreiging. Het besef dat de oorlog was verloren vormde juist de trigger voor het genocidebesluit van de Ottomaanse pasja’s: zij wilden het percentage Armeniërs in heel Anatolië reduceren tot marginale cijfers om te voorkomen dat zij zich na de onafwendbare nederlaag van het Ottomaanse Rijk konden afscheiden en een onafhankelijk Armenië konden uitroepen.


Rectificatie

Er is maar een weg voor KIS om zich te redden uit dit moeras van angsthazerij en historische onwaarheden. En dat is een rectificatie. “1915” was ongetwijfeld een genocide.

Mehmet Kirmaci

================================
* Zo worden deze Nederlanders genoemd, ook als deze 'Turken' hier geboren zijn. Zelf zien deze mensen zich simpelweg als Turken.

Zie ook: 'Armeense genocide: Kennisplatform Integratie & Samenleving blijft genocide in twijfel trekken'

Voor meer berichten over de Armeense genocide, klik op het label met die aanduiding, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten