Pagina's

maandag 28 januari 2019

Miljoenen illegale biggen en varkens in Nederland, tezamen met alle andere schandalen: niets aan de hand volgens 'deskundige'

Vorige week dinsdag was IJsbrand Velzeboer, 'voedingsmiddelentechnoloog', te gast op Radio1 rond 14.00 u. Hier sprak Velzeboer o.a. over de fraude met halalvlees, de één of andere joker heeft vervalste halalverklaringen gebruikt en zo een berg kadavers afgezet.

Velzeboer stelde dat het verder prima gaat met de 'vleessector', al bedoelde hij niet de inkomsten uit de waanzinnig grote vleesexport van Nederland, waarvoor 500 miljoen dieren uit de intensieve martelveehouderij jaarlijks worden groot en dood gemarteld.......... Nee Velzeboer doelde op alle misstanden die we telkens weer over ons heen krijgen......

Nogmaals: de 'vleesindustrie' of zoals op een nog eufemistischer manier 'vleessector' genoemd, is op de goede weg aldus Velzeboer, al moet er hier en daar nog wel wat gebeuren....... ha! ha! ha! ha! ha! Over eufemisme gesproken: deze gaat op voor het eufemisme van de maand!

Velzeboer had het waarschijnlijk niet door (de figuur is heel blij met zichzelf, zag ik op het internet) maar met een opmerking die hij maakte over de NVWA blijkt eens te meer dat deze organisatie het werk niet aankan: de NVWA heeft de sector verzocht zelf aangifte van misstanden te doen bij de NVWA, aldus de praatjesmaker...... ha! ha! ha! ha! ha! Weg met de NVWA en terug met de kwaliteitscontroles die we voorheen hadden! (en die schoten met ongelofelijk veel mensen meer soms al tekort.....)

Velzeboer was nog niet klaar met zijn lobbypraatje t.b.v. de intensieve doodsindustrie, of dezelfde dag ontving ik een schrijven van Varkens in Nood, waarin wordt gemeld dat veel dierenbeulen die zich 'varkensboer' noemen, tot miljoenen biggen en varkens niet hebben geregistreerd...... Ofwel het zoveelste schandaal heeft zich aangediend....... Deze dierenbeulen behoeven zich niet druk te maken over de NVWA daar de kans op controle 2% is en er enorm wordt verdiend aan het illegale surplus aan arme dieren........ 

Ja Velzeboer 'het gaat echt de goede kant op met de doodsindustrie die men eufemistisch vleessector noemt........' Mafketel!!

Hier het bericht van Varkens in Nood:

22 januari 2019

Miljoenen illegale biggen en varkens in Nederland

Ilegale varkens

Door falende registratiesystemen blijft onontdekt dat er miljoenen varkens meer opgehokt zitten dan de overheid denkt. Uit een vergelijking van Varkens in Nood tussen databases van de overheid en informatie uit de varkenssector, blijkt dat er minstens twee miljoen varkens illegaal in Nederland gehouden worden.

Illegale varkens

Uit berekeningen van deskundigen in opdracht van Varkens in Nood blijkt dat er per jaar tussen de twee en drie miljoen illegale biggen en varkens zijn. De gevolgen zijn nog meer overbevolking in de stallen, mestfraude en mogelijk overtreding van de EU-emissienormen. Varkens in Nood heeft een uitgebreid rapport geschreven, met daarin een onderbouwing van de fraude.

Geen controle van oormerken

In Nederland hebben varkens geen individueel oormerk. Anders dan bij runderen en anders dan in bijvoorbeeld België, is er geen registratie van individuele varkens. Hierdoor heeft de overheid geen zicht op het werkelijk aantal varkens.

Falende registratiesystemen

Nederland heeft een groot aantal systemen waarin varkens en varkensrechten worden bijgehouden. Die systemen werken allemaal langs elkaar heen. Exportcijfers zijn bijvoorbeeld niet gekoppeld. Zo importeert Duitsland volgens eigen cijfers circa één miljoen Nederlandse varkens méér dan volgens de Nederlandse cijfers voor export.

Pakkans

De enige controle op aantallen dieren gebeurt door de NVWA. Buiten een aantal risicobedrijven wordt maar 2% van alle bedrijven gecontroleerd. De pakkans is minimaal. De opbrengsten van het illegaal houden van varkens zijn groot.



=================================================
Moet je nagaan: er werd ook door mij niet eens gesproken over het enorme aantal stalbranden in de intensieve veehouderij, waarbij jaarlijks duizenden dieren omkomen..... Vreemd trouwens, de laatste anderhalve maand zijn er geen stalbranden gemeld, benieuwd of dat toeval is...... (voor berichten over stalbranden, klik op het label 'brand in dierenopslag', direct onder dit bericht)

Zie ook een aantal gevallen van dierenmishandeling die Velzeboer heeft gemist en dat zijn  berichten van nog geen 2 maanden geleden (en het is maar de vraag of deze lijst compleet is.....):
'Brandbrief naar alweer falend Rutte 3 inzake biggensterfte, ofwel grootschalige dierenmishandeling blijft ongestraft'

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord'

'Stop de slacht van hoogzwangere dieren, dierenmishandeling in een nog hogere versnelling.....'

'Jaarlijks sterven 5 miljoen biggen al voor de slacht en Greenpeace klaagt de Rabobank aan'

'Dierenmishandeling: Nederlandse vleeskalveren voor meer dan de helft zwaar ziek >> het zoveelste schandaal uit de intensieve veehouderij....'

'Dierenmishandeling van enorme proporties: vissen lijden een vreselijke dood door de slacht.....'

Zie ook:
'Stalbranden: dit jaar al 173.500 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018 - deel 2'

'Stalbranden: dit jaar al 172.000 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018'

'Schouten (minister 'Christen'Unie) onderneemt niets tegen stalbranden ofwel dierenmishandeling met een 'legitieme laag''

'Explosieve groei dier- en milieuonvriendelijke kalversector en geitenhouderij.... Laatste nieuws: bij brand kwamen 400 kalveren om het leven.....'

'Vlees.nl belazert de consument op 51 punten, aldus de Reclame Code Commissie'

Wat betreft Velzeboer, zie: 'Eieren met fipronil nu toch acuut gevaar voor de volksgezondheid, aldus de NVWA......... Hoewel Bruggink van dezelfde NVWA daar anders over denkt...... ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (zie ook de links in dat bericht)

Terzijde: 'Mona Keijzer (CDA staatssecretaris) vindt toename regeldruk meevallen..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

PS: door vlees te eten houd je de doodsindustrie draaiend die men intensieve veehouderij noemt.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten