Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 juli 2011

Bezuinigingen op de zorg in het belang van de patiënt, een VVD 1, 2, 3tje

VVD knuppelkut Schippers wil 'in het belang van de patiënt' het aantal plaatsen van ingrepen verminderen, door specialisatie zou dat in het belang van de patiënt zijn. VVD nitwit Mulder verdedigde dit standpunt deze week, door de nadruk op het hiervoor gestelde te leggen. De VVD, de partij van de marktwerking, u weet wel concurrentie is in het belang van de klant, meer keus en goedkopere producten (dat daar geen bliksem van terechtkomt is intussen wel duidelijk). Intussen vermindert het aantal ziekenhuizen en door de nieuwe plannen zullen er veel meer verdwijnen, zelfs academische ziekenhuizen zullen taken moeten afstoten. De keus vermindert en de kwaliteitsverhoging is een aanname die nog maar bewezen moet worden, één ding is zeker: de wachtlijsten zullen fors toenemen. Als die kwaliteit niet verbetert is de dan ontstane situatie niet meer terug te draaien.

Wie wordt er nu daadwerkelijk beter van deze maatregelen? Juist, de zorgverzekeraars en wie is daar voorzitter van? de rechtse VVD smeerlap Wiegel.
De zorgverzekeraars die jaar na jaar de premie voor de verzekering omhoog schroeven, het zorgpakket uitkleden; diezelfde zorgverzekeraars kunnen morgen uitmaken naar welke arts u mag gaan en naar welk ziekenhuis u moet voor behandeling en reken u niet rijk, uw zorgverzekering zal ook komend jaar weer omhoog gaan (voor een nog verder uitgekleed pakket).
Voor de welgestelde VVD vrinden maakt dit alles geen bliksem uit, zij gaan naar privéklinieken en wat ze teveel betalen halen ze via belastingtrucs ruimschoots terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten