Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 10 januari 2012

Beapix on tour in sheikland!

Eigenlijk heeft de PVV gelijk met de kritiek op het gehoofddoekte vrouwelijk deel van het koningshuis in de Arabische Emiraten. De hoofddoek kan uiteindelijk niet anders gezien worden als een stigmatisatie van het vrouwelijk deel van de islamitische en orthodox christelijke bevolking, de vrouw is in die kringen een tweederangsburger (bij orthodoxe Joden is een pruik verplicht voor vrouwen). Dit alles op basis van kwaadaardige stokoude sprookjes! Door een hoofddoek te dragen, geeft Beatrix aan, dat zij het eens is met deze gang van zaken in de Arabische Emiraten en indirect zou je dan hetzelfde kunnen zeggen over Nederland. Beatrix heeft mooie praatjes over rechtvaardigheid en mensenrechten, maar net als bij de VVD, het CDA en vaak ook de PvdA, gaan de centen voor de morele dilemma's.

In het verlengde is de reden, die voor het staatsbezoek wordt gegeven eenzelfde, namelijk vooral economische redenen. Volgens het holle VVD vat en kakelende crisisbeheerser Rosenthal is er veel ten goede veranderd in Oman. Nou dat hebben we gemerkt de laatste maanden, journalisten worden gevangengezet, omdat zij een corruptiezaak aanhangig maakten, kranten kregen een verschijningsverbod en er zijn schijnverkiezingen gehouden, maar de emir houdt het alleenrecht in alles, een waanzinnige verbetering! De overheid van Oman heeft een 'ex-dissident' gevonden, die in Nieuwsuur gisteravond verklaarde dat hij snel democratische veranderingen wil, terwijl hij aan het eind van het gesprek zegt, dat je wel rekening moet houden met de situatie daar, en veranderingen jaren zullen duren. Deze 'mensenrechtenactivist' mag vandaag Beapix voorliegen voorlichten....
Dit bezoek aan een dictator, die schijt heeft aan mensenrechten in de breedste zin van het woord en die men bovendien Nederlandse wapens wil verkopen, is volgens mij net even een tandje erger, dan de hoofddoek, maar voor deze mensenrechten moet je nu eenmaal niet bij de fascisten van de PVV zijn.

Trouwens, kunnen we PVV'ers niet verplichten Nederlandse klederdracht te dragen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten