Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 mei 2012

ABN Amro en ING, asociale grootheden

ABN Amro en ING hebben aangegeven, dat zij het eerder aflossen van hypotheken, blijven beboeten. Dit n.a.v. een initiatief, deze boetes niet langer in rekening te brengen. Het is duidelijk waar de belangen van deze banken (verzekeraars) liggen: bij de top van hun bedrijf, dikke bonussen en schijt aan de belangen van de gemeenschap. Laat de burgers maar bloeden voor het ongelofelijk falen van deze grote banken.

ABN Amro is in feite een staatsbank, dus zou de disfunctionerende oud VVD minister Zalm*, die nu directeur mag spelen, het belang van de Nederlandse burger moeten dienen. Het belang van de burger is een snelle vermindering van de totale hypotheekschuld (renteaftrekkosten voor de belasting 12 miljard per jaar!). Nog een belang van de burger, het veranderen van bank, met medeneming van het rekeningnummer, ABN Amro heeft een slimmigheidje gevonden om dat tegen te gaan: de bank koppelt het rekeningnummer aan de verzekering, die zij volgens de radioreclame, ook aanbieden. Doel van deze constructie: het nog meer bemoeilijken van het kiezen voor een andere bank. Maar ABN Amro gaat nog veel verder: vanwege het staatsaandeel in de bank, mag de bank geen concurrentie plegen, dat zal ABN Amro een rotzorg zijn, beluister de reclames, die zij op de radio maken.

ING topman Hommen dreigde gisteren openlijk voor de radio, dat bij invoering van de bankenbelasting, de ING de kosten in rekening zal brengen bij de klant.

In deze zaken hoeven we niets te verwachten van het disfunctionerende CDA varken de Jager, deze speknek steunt de banken door dik en dun. Deze 'christen' perst nog liever de laatste centen uit invaliden, dan dat hij banken aanpakt. De zogenaamde verhoging van de bankenbelasting slaat nergens op, het bedrag zou veel hoger moeten zijn.
Zie voor de bedragen mijn bericht van 25 april jl.:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2012/04/nepperus-en-de-bankenbelasting.html

*Die ook als minister matig presteerde, zijn geluk was de hoogconjunctuur tijdens zijn ambt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten