Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 mei 2012

Griekenland, of hoe kweek je nazi's

Gisteravond bij Pauw&Witteman, Ingeborg Beugel over de situatie in Griekenland. Zij vergeleek de situatie van het huidige Griekenland met die van Duitsland in het interbellum. terecht zijn daar overeenkomsten te vinden. Ingeborg noemde de oorlogsherstelbetalingen, die Duitsland moest betalen na de Eerste Wereldoorlog, die schier onmogelijk waren te voldoen, dit naast de schoffering van de Duitsers door die oorlog (waar je je nog iets bij voor kunt stellen). Griekenland heeft een schuld, die onmogelijk door dit land kan worden opgebracht, de schoffering van de Grieken gaat zover, dat het wel lijkt of ze een genocide op hun geweten hebben (daar kun je je niets bij voorstellen). PvdA carnaval wetenschapper Plasterk was ook aanwezig in de studio en kreeg meteen het verwijt, dat hij ook aan de schoffering mee doet. Plasterk was duidelijk ontdaan over deze beschuldiging en kon zich daar niet onderuit lullen, nee de zak ging weer over op het 'vingertje wijzen', CDA leeghoofd Koolmees, de CDA 'financieel deskundige', die eveneens aanzat, verweet meteen de Pasok (de Griekse socialisten) obstructie wat betreft het afknijpen van de Grieken. Koolmees lult natuurlijk niet over Neo Dimokratia, de Griekse zusterpartij van het CDA, die naast de welgestelde Grieken en de westerse banken, de grote veroorzaker van de ellende is. Klootzak Koolmees wijst nog even fijntjes op het 'succes' van de hervormingen in Portugal en Spanje, maar zegt wel, dat de situatie in Griekenland desastreuzer is. Ja, Koolmees, de meeste Grieken kunnen hun medicijnen niet meer betalen (de verzekeringen betalen niet meer), ze kunnen de energie rekeningen niet meer betalen en huisvestingskosten zijn voor velen niet meer te voldoen, dat is niet wat ernstiger, dat is een ramp, lul!

Ingeborg Beugel stelt terecht, dat de behandeling van de Grieken oorzaak is van het opkomen van een nazibeweging. De afgelopen verkiezingen haalden zij maar liefst 22 zetels, dat is weer te vergelijken met nazi-Duitsland, onvrede is een goede voedingsbodem voor heel foute bewegingen. Zie de PVV in Nederland, al is de situatie hier nog lang niet zo slecht als in Griekenland, via het volhouden van een groot aantal leugens, weet de PVV de 1 en 2 hersencelligen aan zich te binden. Als je daarnaast nog partijen hebt als het CDA en de VVD, die zo'n beweging de regie geeft, een 'win win situatie' voor de PVV, moet je niet vreemd opkijken, dat bij verdere achteruitgang van de economie (ook nog eens het gevolg van het beleid van dit onzalige gedoogkabinet), nog veel meer idioten op zo'n beweging gaan stemmen.

Iets geleerd van de geschiedenis? Nee!
En Europa? Een geconstrueerd monstrum, dat volkomen boven zijn krachten is gegroeid.
De schuldigen van alle ellende worden niet aangepakt, de grote onderlaag mag bloeden, niet alleen in Griekenland, maar in heel Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten