Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 mei 2012

De adel roert zich

In OVT radio van afgelopen zondag (Radio1 van 10.00-12.00u.), aandacht de adel, die zich meer en meer roert in de maatschappij. Adel, u weet wel de slimme boeren van weleer, die hun buren koeioneerden, d.m.v. slavernij (horigen), diefstal en uitbuiting, brandschatting, verkrachting en moord. Later werden daar nog wat figuren aan toegevoegd, die zich verdienstelijk hadden gedragen jegens de plaatselijke despoot.

Deze adel is weer helemaal 'bon ton', de ridderorden (niet de lintjes) doen weer flink opgang. Bij de massamoordenaar Breivik, dacht ik met een echte idioot te maken te hebben, maar de wens om ridder te zijn en zich dat ook te noemen, is dus minder gek, dan het lijkt. Natuurlijk zijn dit soort figuren knettergek, de middeleeuwen liggen gelukkig al lang achter ons.

Aan de andere kant, is politiek rechts wel degelijk bezig de situatie, via zogenaamde hervormingen, terug te brengen naar lang vervlogen tijden. men noemt deze hervormingen ook nog eens progressief, alsof teruggaan in de tijd progressief is, i.p.v. conservatief. Flexibiliteit is voor de meeste werknemers niets anders dan de nieuwste vorm van loonslavernij, gekoppeld aan het afbreken van bevochten rechten voor werknemers, zal het niet lang duren, voor we een maatschappij terug hebben, die met een klein beetje fantasie is te vergelijken met die van pakweg 100 jaar geleden.

De rechtsgang blokkeren voor gewone burgers schijnt even in de koelkast te zijn geparkeerd, maar recht zoeken is er niet makkelijker op geworden en het wachten is op de opwarming van de smerige plannetjes. Berechting van 'voorname' boeven is totaal scheef vergeleken bij die van gewone boeven, de eersten worden met zijden handschoenen aangepakt: 'de verdachte heeft al zoveel imago schade opgelopen, dat.......'

De belasting voor de gewone burger ligt in verhouding vele malen hoger, dan die van welgestelden (die komen vaak weg, met nog geen 20% op hun inkomen). Om de welgestelden te verzekeren van een belachelijke overwaarde op hun villa's en landhuizen, mogen de gewone burgers marktconforme huren gaan betalen.

De uitkeringstrekkers worden intussen alweer bejegend als het plebs in de 18e eeuw, zeker als het om de uitlatingen van veel politici over deze groep medeburgers gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten