Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 27 mei 2012

Het Eurovisie Songfestival

Gisteren was het meer dan belachelijke, jaarlijkse evenement, het Eurovisie Songfestival, weer te 'bewonderen' op tv. Canvas zond donderdag een Panorama documentaire uit, over Azerbeidzjan en dan met name de willekeur onder dictator Aliyev. Het Songfestival, dat voor de organisatie een paar honderd miljoen euro aan belastinggeld kost, werd georganiseerd door de vrouw van Aliyev. Mensenrechtenactivisten, die zich tegen dit 'festijn' uitspraken werden gearresteerd, mishandeld en veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Niet alleen de vrouw van de dictator heeft een dikke vinger in de pap, zijn hele familie is op sleutelposities in bedrijven en besturen geparachuteerd. Aliyev kocht 2 Duitse ezels voor € 42.000,--, de journalist die durfde te vragen waarom, werd gearresteerd en veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf. Aliyev werd in 2001 nog geprezen om zijn toespraak over democratie en mensenrechten, toen Azerbeidzjan lid werd van de raad van Europa, terwijl toen al bekend was, hoe fout deze lul was, en waarom? simpel: Azerbeidzjan heeft olie! Een zanger, die het opneemt voort mensenrechten en democratie en die al een paar keer gevangen is gezet, zong op een toegestane demonstratie (waar ook het Songfestival werd gehekeld). Toen de tekst te kritisch werd, is hij door politie in burger in elkaar geslagen, gearresteerd en gemarteld in de gevangenis, enz. enz.

Hou maar op met het lulverhaaltje, dat zo'n evenement goed is voor de democratie, gelul van een dronken aardbei. Als de bevolking wordt uitgenomen, diezelfde bevolking geen rechten heeft en die bevolking tegen zo'n evenement is, dan zou de westerse wereld moeten kiezen voor die bevolking.

Benieuwd welke (foute) westerse politici het Songfestival hebben bezocht.

Zie ook mijn bericht van 17 december 2012:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/12/azarbaijan-en-het-songfestival.html

Eerder stond in dit bericht de naam Azarbaijan, de Engelse versie voor Azerbeidzjan. Mijn excuus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten