Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 23 mei 2012

Woonbond laat huurders bloeden

Huurdersvereniging Woonbond, de NVM (makelaars),  Vereniging Eigen Huis en de koepel van woningbouwcorporaties Aedes, zijn tot een akkoord gekomen. Deze 4 organen willen de hypotheekrenteaftrek afbouwen in 30 jaar. Waarom niet de banken, andere hypotheekverstrekkers en de bouwmaffia laten betalen en de huizen in 1 klap met 50% in waarde verminderen, dat scheelt jaarlijks 12 miljard aan belastinggeld!
Dan komt het: de bende van 4, wil de huren jaarlijks met 2% laten stijgen, bovenop de inflatie! Dat is om de huren marktconform te maken, lees: de huren moeten op het meer dan achterlijk hoge prijsniveau van koophuizen worden gebracht en de huurders moeten opdraaien voor de desastreuze financiële avonturen van de woningbouwcorporatie-top. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met huurders, die weinig of niets te verteren hebben, maar dat ook zij meer gaan betalen is zeker, bovendien zijn een heel groot deel van de huren al veel te hoog. De Woonbond kan beter bij de overheid en de woningbouwcorporaties, pleiten voor het bouwen van degelijke goedkope huurwoningen en als dat goedkope bouwen niet kan met de Nederlandse bouwmaffia, dan maar met buitenlandse aannemers, die niet met hun poten in de misdaad zitten.
Dankzij de woningbouwcorporaties en vooral veel PvdA wethouders (met steun van de bouwmaffia, die geleid wordt door de capo dei capi Brinkman, die nu voor het CDA in de 1ste Kamer, de maffia belangen veilig stelt), is een heel groot deel van de echte (goedkope) sociale huurwoningen gesloopt.
De woningbouwcorporaties zijn zo corrupt als de pest, zoals telkens weer blijkt, vandaag is weer een topman van zo'n 'bedrijf' gearresteerd. Bovendien zijn deze corporaties gehuisvest in peperdure 'design' gebouwen, investeren ze in megalomane foute projecten, runnen ze een volkomen overbodige uitgeverij, vergokken hun geld op de beurs en is de corrupte top loodzwaar aan salarissen.

Wie bevolken de Woonbond, tegen welk inkomen, wat zijn hun lijntjes naar de politiek en het bedrijfsleven? Met zo'n vertegenwoordiging kunnen de huurders beter hun eigen belangen verdedigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten