Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 mei 2012

Uw energiekosten stijgen flink

Vandaag werd nog eens bekend gemaakt, dat de energieprijzen het komend jaar, flink omhoog gaan. Een gemiddeld gezin, gaat ongeveer € 160,-- per jaar meer betalen. Als reden werd de prijsstijging van olie en gas aangewezen, zijdelings werden de nieuw op te leveren kolencentrales in Groningen genoemd (naast al het gif, dat deze centrales uitstoten, zijn het ook grote leveranciers van de meest gevaarlijke fijnstof, die de levensverwachting met 10 jaar kan bekorten). Hoe zorgen die centrales voor meer kosten bij de Nederlandse burger? Nou simpel, deze centrales worden in tegenstelling tot de leugen, van zo ongeveer het goorste CDA ventje, Verhagen, niet gebouwd voor onze energievoorziening, maar voor export van 'goedkope' stroom naar het buitenland. Om dat te kunnen doen, moet ons energienet worden aangepast en ja, dat kost een lieve belastingstuiver. Vergeet daarbij niet, dat grote bedrijven (dus ook de buitenlandse eigenaren van die kolencentrales) ongeveer 10% vennootschapsbelasting betalen, tegen de 25% bij 'normale' bedrijven, nog een cadeau van het vieze ventje Verhagen. Dit cadeau gaat bovendien ten koste van de belastingopbrengst in landen als Griekenland, Spanje, Portugal en Italië, 60% van hun bedrijven ontduiken de belasting daar, door een 'brievenbus' hier (uiteindelijk draaien ook u en ik daarvoor op).
Daarnaast heeft deze christelijke leugenaar, met zijn disfunctionerende CDA collega, het varken de Jager bedongen, dat de BTW met 2% omhoog gaat. (met dank aan GroenLinks, D66 en de ChristenUnie). De rechts-conservatieve VVD hoef ik hier niet te noemen, de ideeën van deze 'liberale' ondernemerspartij zijn meer dan voldoende bekend: geld naar de bedrijven, de grote onderlaag uitknijpen en schijt aan natuur en milieu. De oranje, of lente, of Kunduz coalitie denkt, dat men met met o.a. voornoemde maatregelen, waar nu dus nog een flinke verhoging van de energiekosten bijkomt, de economie kan aanjagen, ha! ha! ha!
Toeval (of niet?) vandaag werd bekendgemaakt, dat het consumentenvertrouwen bij de gehele bevolking is gedaald, dus hand op de knip, dat beloofd veel goeds, na het waanzinnige 'heilzame' beleid van Rutte1 (dat ons land financieel verder omlaag trok, dan dat men bij aantreden voor mogelijk hield).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten