Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 5 juni 2013

Regeldruk, vrije markt werking en inspecties voor de burger

Vanwege de halleluja vrijemarktwerking begon men een kleine 20 jaar geleden met het uitkleden van inspecties, dat uitkleden ging onder de kabinetten Balkenende in een stroomversnelling. De inspecties werden samengevoegd, en veel inspecties hebben niets meer van doen met het inspecteren van onveilige situaties, of controle op bijvoorbeeld wantoestanden, men heeft bij het verkleinen van de inspectie-organen, een groot aantal extra regels opgesteld, die regels toetsen is vaak nog de enige bemoeienis van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), dus of de regels volgens de voorschriften zijn gevolgd.

Met de grote roep om de vermaledijde regeldruk te verminderen, verdwijnen er een flink aantal van die voornoemde regels, waardoor veel zaken langzaam maar zeker op een verontrustend laag kwaliteitsniveau komen, of het nu gaat om: -voedselveiligheid, -de overslag, opslag, of -productie van gevaarlijke stoffen, of -de omgang met dieren in de intensieve martel veehouderij, met de daaraan verbonden gevaren voor de mensheid, zoals antibiotica resistentie.

Dus de 'inspecties' die de NVWA nog voor haar rekening mag nemen, verdwijnen langzaam maar zeker. Het is al zo ver gekomen, dat mensen belazerd mogen worden door bedrijven, zonder dat ze zelfs maar kunnen procederen...... Die weg hebben het laatste kabinet Balkenende en Rutte 1 afgesloten voor de grote onderlaag in dit land, terwijl een inspectie van pakweg 25 jaar geleden, producten die niet deugden, al voor dat deze verkocht werden, uit de handel nam.

Het wachten is op een volgende ramp, zoals die bij de vuurwerkramp in Enschede, de brand bij Chemie-Pack, of de brand in de Volendamse horecagelegenheid het Hemeltje. De vraag is niet of er een dergelijke ramp volgt, maar wanneer............

En dan durft uw overheid te zeggen, dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw veiligheid, alsof u geen belasting betaalt, sterker nog je zou kunnen stellen, dat de overheid, de belangen en veiligheid van burgers ondergeschikt heeft gemaakt aan de belangen van het bedrijfsleven.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten