Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 1 maart 2017

SP tegen dure huurhuizen, aldus Roemer....... Wel is de SP voor het verwonen van één derde van het inkomen!!

Hoorde zojuist het laatste  kwartier van 'Ask me anything' ('ask' uitspreken als 'esk...' ha! ha!) op BNR. Vandaag was de rode kneus van de SP, Roemer te gast en in het deel dat ik hoorde, ging het m.n. over de huurprijs.

Terecht merkte Roemer op, dat de huren van de nieuwe huizen veel te hoog zijn. Echter ook de huren van bestaande (sociale-) huurwoningen zijn schandalig hoog, zo betaal je in Den Haag voor een niet geïsoleerd hok van 50 vierkante meter of minder rustig 450 tot 500 euro per maand.

Roemer sprak over huren van € 1.000,--, die niet te betalen zijn, lullig genoeg zijn ook huren van € 350,-- en hoger voor heel veel Nederlanders al veel te hoog......

'Logisch' dat Roemer die lagere bedragen niet noemde, daar de SP het normaal vindt, dat iedereen één derde van haar/zijn inkomen verwoont!!! (ook na aftrek van de huurtoeslag) Een schandalige regel, immers met een inkomen van netto € 1.200,-- per maand, houd je amper iets over om van te leven, gezien alle belastingen en andere vaste lasten die nog moeten worden afgedragen van het overblijvende inkomen......

In Nederland leven dankzij jaren wanbeleid nu meer dan 4 miljoen mensen tegen-, op-, of onder de armoedegrens, inclusief 600.000 kinderen...... Deze mensen lopen vast op de huur en andere lasten die ze moeten betalen!!

De SP is daar niet verantwoordelijk voor, maar moet zich wel, voor het door deze partij voorziene huurbeleid, de ogen uit de kop schamen!!

Denkt u daaraan, als u op 15 maart a.s. van plan bent op de SP te stemmen! (en geeft het door!)

Voor meer berichten met de rode kneus, dan wel andere berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten