Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 juni 2017

EU: verbiedt het uiterst gevaarlijke glyfosaat voorgoed!

Monsanto (en daarmee Bayer, u weet wel die van 'mensproeven' [op concentratiekampgevangenen] voor medicijnen in WOII), heeft van de EU voorlopig toestemming gekregen haar smerige gif glyfosaat op de landbouwmarkt te blijven dumpen. Glyfosaat is, naast dat het een gevaarlijk gif is, hoogstwaarschijnlijk ook nog eens kankerverwekkend.

Geen reden voor het politieke geteisem in Brussel de troep te verbieden; 'logisch' daar deze politieke EU grofgraaiers vooral goed zijn in het lobbyen voor bedrijven.......

Afbeeldingsresultaat voor glyfosaat protest

Avaaz is met een burgerinitiatief gekomen, waar Brussel naar zal moeten luisteren, als 1 miljoen mensen dit initiatief tekenen. Vandaar: lees het pleidooi a.u.b. en teken daarna voor dit initiatief, niet alleen voor uzelf en uw geliefden, maar ook voor de volgende generaties en de bescherming van de al aangetaste biodiversiteit op onze kleine aarde......

Ben geen fan van Avaaz, dat zich keer op keer in de luren laat leggen door de leugens uit het Pentagon, of het hoofdkwartier van terreurorganisatie NAVO en van terreurorganisaties als de White Helmets, plus terreurlobby organisatie SOHR, echter dit initiatief is te belangrijk, dus doe a.u.b. mee en geeft het door!

Trouwens weer een staaltje bluf van deze organisatie in haar onderstaande tekst, waar die organisatie durft te stellen, dat zij het voor elkaar hebben gekregen dat de verlenging van de vergunning voor glyfosaat niet voor 15 jaar, maar voor 10 jaar werd verleend...... Een grove leugen!! Maar zoals gezegd, deze zaak is te belangrijk om voor dat feit te laten schieten.

Afbeeldingsresultaat voor glyfosaat protest

EU: verbied Monsanto's gif!

Na een eerste evaluatie door de Europese Unie heeft glyfosaat voorlopig groen licht gekregen. Maar een officieel burgerinitiatief kan ervoor zorgen dat Monsanto's giftige onkruidverdelger voorgoed verboden wordt. Glyfosaat is Monsanto’s goudmijn. En als wij niks doen zou deze zomaar nog eens tien jaar open kunnen blijven.


Maar als één miljoen mensen zich aansluiten bij dit officiële burgerinitiatief is de Europese Commissie wettelijk verplicht te reageren. Het invullen van dit formulier is minder eenvoudig dan het ondertekenen van een petitie, dus als we de één miljoen halen maakt dit indruk op wetgevers. 

Onze partners hebben al een half miljoen handtekeningen verzameld-- en samen kunnen wij binnen een paar dagen doorstoten naar de één miljoen!


Ik doe mee! Ik wil ook dat glyfosaat verboden wordt.


Deze enge verdelger wordt overal gebruikt -- in weilanden, speeltuinen en parken. Terwijl er geen onomstreden bewijs is dat het veilig is.

Vorig jaar zou de vergunning van glyfosaat met vijftien jaar verlengd worden, maar 
twee miljoen Avaazers stonden op tegen Monsanto en andere chemiereuzen en wonnen!!! Er kwam geen nieuwe vergunning en in plaats daarvan werd de oude vergunning voor een korte periode verlengd. Nu is de strijd om de vergunning van glyfosaat weer losgebarsten -- en onze stem is nu harder dan ooit nodig!

Het bestaande wetenschappelijk onderzoek biedt overweldigende steun voor onze oproep tot een preventief verbod. We kunnen daarom niet toestaan dat de Europese Commissie wegkijkt! Een officieel burgerinitiatief is meer dan een petitie -- het is een krachtig democratisch middel waarmee burgers de Europese agenda kunnen beïnvloeden.

Dit is onze kans om roet in het eten te gooien voor Monsanto en andere chemiereuzen -- voor het te laat is.

Ik doe mee! Ik wil ook dat glyfosaat verboden wordt.

We hebben al eens laten zien dat het onmogelijke mogelijk is -- we leverden de grootste petities ooit tegen glyfosaat af en zetten druk op EU-landen. Zo wonnen we de eerste helft in een wedstrijd tegen chemiereuzen. Maar de strijd is nog niet gestreden. Laten we nu alles op alles zetten voor voedselveiligheid en duurzaamheid, en in  recordtijd een miljoen handtekeningen te verzamelen.

Met hoopvolle groet,

Pascal, Lisa, Daniel, Camille, Rene, Alice, Nick en de rest van het Avaaz-team.

MEER INFORMATIE:

Verbied gebruik glyfosaat tot er bewijzen zijn (De Standaard)
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170426_02852617

Monsanto koopt wetenschap die de "onschuld" van glyfosaat bewijst.
http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/03/27/monsanto-koopt-wetenschap-die-de-onschuld-van-glyfosaat-bewijst 

==============================

Overigens geeft ook deze zaak nog eens aan dat we niets te verwachten hebben uit Brussel.
>> NEXIT NU!!

Zie ook:  'Bayer oefent druk uit op Nederland voor nieuw 'bijengif.......''

        en: 'TTIP: wat ons te wachten staat >> verboden labeling van o.a. genetisch gemanipuleerde voeding......'

       en: 'Van Dam (PvdA staatssecretaris), Monsanto lobbyist..... EU tekent waarschijnlijk voor nog 7 jaar lang vergiftiging mens en dier met glyfosaat.........'

       en: 'Monsanto 'liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor wereldvoedselprobleem......''

       en: 'Monsanto en EPA hebben samen Roundup veilig verklaart >> Alweer een 'samenzweringstheorie' verheven tot waarheid'

       en: 'Timmermans' Europese Commissie dreigt in strijd met de regels het kankerverwekkend glyfosaat, opnieuw toe te laten op de EU markt.............'

       en: 'EU: verbiedt het uiterst gevaarlijke glyfosaat voorgoed!'

       en: 'Kamp (VVD) glyfosaat gifmenger van het jaar!'

       en: 'Glyfosaat, de leugens van Monsanto over dit kankerverwekkend gif..........'

       en: 'Bas Eickhout ('GroenLinks' EU): het is nodig dat glyfosaat nog 5 jaar gebruikt mag worden......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

       en: 'Glyfosaat, een kankerverwekkend gif, nu ook gevonden in honing en graan........'

       en: 'Op aardbei zes keer meer landbouwgif dan op ander fruit.........'

Zie daarnaast ook: Verbied gebruik glyfosaat tot er bewijzen zijn (De Standaard)http://www.standaard.be/cnt/dmf20170426_02852617 en: Monsanto koopt wetenschap die de "onschuld" van glyfosaat bewijst.http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/03/27/monsanto-koopt-wetenschap-die-de-onschuld-van-glyfosaat-bewijs

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels die u hieronder terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten