Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 29 juni 2017

Jaco Geurts (CDA, boer, afgestudeerd rentmeester) met grote bek op kritiek van The Caring Vets t.a.v. intensieve veehouderij..............

Zoals u wellicht weet, gebruik ik het woord 'rentmeester' nogal eens, als het gaat om hypocriete 'christenen', die zich allesbehalve gedragen als 'een rentmeester van god'. Wie schetst mijn verbazing, toen ik op de CDA internetpagina met gegevens over hun Tweede Kamerlid Geurts zag staan, dat hij 'afgestudeerd rentmeester' is........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hier de bewuste passage:

'Na zijn middelbare schoolopleiding (MTS Werktuigbouwkunde richting bedrijfskunde) was hij zo'n twaalf jaar werkzaam in de machinebouw als werkvoorbereider en inkoper. Door te trouwen met een boerendochter kon hij ook in het boerenbedrijf aan de slag. Als veehouder en als belangenbehartiger van boeren is hij vertrouwd geraakt met alle aspecten van de agrarische sector. Daarnaast is hij tussendoor afgestudeerd als rentmeester.'

Even verderop staat te lezen:   ''Hij zet zich graag in voor de belangen van boeren en ondernemers en voor een duurzame toekomst voor de agrarische sector'

Nu de reden voor het aanhalen van deze christelijke hypocriet Geurts: De organisatie van dieren/veeartsen genaamd 'The Caring Vets', heeft het helemaal gehad met de intensieve martelveehouderij en alles wat daar mee te maken heeft, zoals: -de omgang met dieren, -de marteling van veel te lange dierentransporten (op hete dagen vaak zonder of veel te weinig water!!), -de vele keren dat bekend wordt gemaakt dat men in slachthuizen uitermate schunnig met dieren omgaat, -het scheiden van moeder koe en kalf, zwaar traumatiserend vooral voor de moeder en -het mestprobleem.

Volgens deze artsen is de intensieve veehouderij zonder meer dieronvriendelijk. Ze snappen dan ook niet meer dat de NVWA zoveel dierenleed gewoon toestaat en niet ingrijpt nadat veeartsen verontrustende rapporten hebben ingediend, zoals veearts Blom dit afgelopen weekeinde in de NRC vertelde..... Bij NRC zit ik aan m'n max van nepnieuws, dus mocht dat voor u ook gelden, hier de link naar een NOS artikel, waarin ook over Blom wordt gesproken. Blom stelt dat de intensieve veehouderij een race naar de bodem is en daar heeft hij het gelijk volkomen het aan zijn kant!!

Bij uitzondering stemde ik gisteen tussen de rmiddag af op Radio1 (vanwege leeghoofd Veenhoven luister ik zelden naar Radio1 tussen 12.00 en 14.00 u.) en kwam ik terecht in een discussie tussen CDA Tweede Kamer oplichter Geurts en Arabella Burgers van The Caring Vets. Geurts was duidelijk goed pissig.

Teruggeluisterd vertelde Burgers o.a. dat dieren 5 hoofdrechten hebben waaronder het vrij zijn van honger, dorst, angst, stress, pijn, enz. enz.

Burgers vertelde o.a. over de varkenshel voor zeugen (vast in stangen) in de intensieve veehouderij, het onverdoofd couperen van varkensstaarten bij biggen (dat couperen mag eigenlijk allang niet meer, maar de dierenarts kan daar een uitzondering op maken en velen doen dit ook, al dan niet onder druk), kappen van kippensnavels, vervoer van zieke en gewonde dieren, niet zelden op zo'n manier dat ze dood uit de kratten komen......

Burgers stelde dat veel dierenartsen wordt geleerd vooral het belang van de boer en de economische belangen te behartigen en de ogen te sluiten voor (zwaar) dierenleed, dat nu eenmaal niet te voorkomen is........

Burgers zou 5.000 collega's in de hoek hebben gezet, want de dierenartsen van de NVWA doen hun werk met ziel en zaligheid, aldus Geurts. Ze zijn bewakers van volksgezondheid, van dierenwelzijn en zeker van onze voedselveiligheid. Burgers zou maar naar 1 casus hebben gekeken, een zaak uit 2013. De NVWA zou wel degelijk hebben gereageerd op de klachten van veearts Blom, aldus rentmeester Geurts. Het gaat maar om 1 zaak, hetzelfde zou ook de de PvdA disfunctionerend staatssecretaris en volksverlakker van Dam hebben gezegd, wat zo te horen zwaar telt voor Geurts.... ha ha ha! ha! ha! ha!

Bewakers van de volksgezondheid? ha! ha! ha! ha! ha! Het eten van vlees is slecht voor uw maag, darmen (beiden vanwege kanker), lever, nieren, hart en huid!! (zie ook de laatste link in dit bericht)

Bewakers van dierenwelzijn? ha! ha! ha! ha! ha! (zie het voorgaande en de eerste van de 4 laatste links in dit bericht)

Klootzak Geurts stelt dat Burgers 6 jaar geleden voor het laatst in een varkensstal is geweest en daarom geen recht van spreken heeft (m.a.w. het is nu heel anders in die stallen.... ha! ha! ha! ha!). Dit terwijl er intussen 100 dieren/veeartsen zijn, die zich hebben aangesloten bij The Caring Vets, waarvan een aantal voor de NVWA werkt, deze artsen staven de bevindingen van Blom....... Buiten dat, wie het nieuws over de intensieve veehouderij volgt (vaak moeilijk te vinden in de reguliere media), weet dat Blom en Burgers bepaald niet uit de nek lullen!!

Geurts is pissig en noemt naast de 5.000 collega's (waarvan een aantal het eens is met Burgers en Blom), ook nog eens alle veehouders........ Jammer genoeg ontkende Burgers dat ze met haar kritiek alle intensieve veehouders bedoelde, immers in de intensieve martelveehouderij zijn nu eenmaal alle 'boeren' (lees: dierenbeulen) schuldig aan zware dierenmishandeling!!!

Geurts, een 'rentmeester van god......' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Zie ook: 'Beef Farmer Sends His Cows to Sanctuary, Not Slaughter' Een artikel van het Care2 team, lezen mensen!!

       en: 'Slachthuis Izegem, de hel voor dieren, weer open na cursus van 2 weken............ '

       en: 'Dierenmishandeling: brandweer liet kippenstal met 80.000 kippen 'gecontroleerd uitbranden.......''

       en: 'Intensieve veehouderij en dieselauto's verzuren bodem en zorgen zelfs voor grote vogelsterfte......'

       en: 'Intensieve veeteelt zet leven bedreigde diersoorten op het spel......!!!'

       en: ''Grootschalige dierenmishandeling in Nederlandse slachthuizen..... NVWA plaatst klagende dierenarts over.........'

       en: 'Friesland Campina en Rabobank komen met vals groen label voor melkveehouders.......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten