Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 26 juni 2017

Grootschalige dierenmishandeling in Nederlandse slachthuizen..... NVWA plaatst klagende dierenarts over.........

Afgelopen zaterdag ontving ik een artikel van Varkens in Nood, waarin de melding dat NRC misstanden heeft onthuld in Nederlandse slachterijen. Na de gruwelijke beelden in het slachthuis van het Belgische Tielt, durfde de NVWA te stellen, dat dit in Nederland 'ondenkbaar' is........

De NVWA reageerde daarop met een artikel getiteld: 'Nederlandse slachterijen overtreden structureel de wet', de link vindt u in het artikel van Varkens in Nood, dat u hieronder aantreft.

De NVWA is een controleorgaan dat door een kabinet onder CDA 'rentmeester van god' Balkenende werd geïnstalleerd. Diverse overheidscontroleorganen gingen op in de NVWA, maar wel met een fikse bezuiniging op menskracht. Met andere woorden: de overheidsinspecties zijn fiks teruggeschaald.

Vandaar ook, dat we met schandalen te maken kregen als bloed dat uit veewagens stroomde, dieren met zaken als gebroken poten t/m dode dieren bij aankomst. Veewagens die uren in de hete zon stonden (en nog steeds komen te staan), niet alleen bij grensovergangen, maar ook bij slachthuizen, waar de dieren geen water kregen/krijgen... Veetransporten waar amper of geen controle op wordt gepleegd.......

De NVWA die stelde dat zaken als in Tielt onmogelijk zijn, is niet alleen onderbemenst, maar houdt schandalen zelfs onder de pet en ging zover, dat het één van haar dierenartsen, die barbaarse zaken meldde, telkens weer overplaatste naar een ander slachthuis.........


Varkens in Nood

NRC onthult misstanden in Nederlandse slachterijen

Varken


Al vele jaren klaagt Varkens in Nood over de controle van de NVWA bij slachterijen. Niet vreemd, want uitgelekte interne rapporten van de eigen accountants en van Ernst&Young lieten al vele jaren geleden zien dat het goed mis is. We publiceerden onder andere het artikel 'Het toezicht op ons voedsel faalt' bij Follow the Money.
Naar aanleiding van de misstanden in Tielt was de reactie van de NVWA dat dit soort misstanden in Nederland ondenkbaar zijn. Daar reageerden wij op met het artikel 'Nederlandse slachterijen overtreden structureel de wet'.


Dankzij gedegen onderzoek is NRC er inderdaad achter gekomen dat overtredingen aan de orde van de dag zijn en dat van hogerhand het structureel mishandelen van dieren in tal van Nederlandse slachterijen gedoogd wordt. Dierenartsen en keurmeesters die wel iets voor de dieren willen betekenen, worden tegengewerkt, als watjes weggezet en hun carrière loopt gevaar als ze een einde willen maken aan structurele dierenmishandeling.

Gerelateerde afbeelding


Lees hier de artikelen van het NRC:
Hoe zieke biggen en vieze kippen op je bord belanden >>
30 jaar dierenleed, voedselfraude en slecht toezicht >>​


Hier de link voor donaties aan Varkens in Nood.

Zie ook: 'NVWA greep na misstanden niet in bij slachthuizen' (NRC 23 juni jl. >> als u geen abonnee bent van NRC, mag u 5 artikelen per maand gratis zien, daarna volgt een uiterst domme blokkering)
   
Mensen we moeten stoppen met het eten van vlees, niet alleen vanwege het enorme (barbaarse) leed wat we dieren aandoen, maar ook om de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden. We hebben nu al een probleem om de hele wereldbevolking te voeden, dat probleem zal met een groeiende wereldbevolking alleen maar groter worden....... Daarnaast is vlees eten slecht voor organen als huid, hart, nieren, lever, maag en darmen (voor de laatste 2 vooral kanker, momenteel de nr.1 kanker in de wereld).

De doodsindustrie, die eufemistisch 'vleesindustrie' wordt genoemd, zorgt voor: -enorme dierenmishandeling (zoals u hierboven kon lezen). -ontbossing van oerwouden (om daar soja en mais voor de intensieve veehouderij te verbouwen; 80% van de wereldsojaproductie is voor de intensieve veehouderij..). -het aanjagen van de klimaatverandering (methaangas is een uiterst sterk broeikasgas en dat komt in enorme hoeveelheden vrij in de intensieve veehouderij). -een enorme luchtvervuiling (door het vervoer van onderdelen voor diervoer, zoals soja, maar ook het vervoer van dieren, kadavers en 'eindproducten' die u onder andere in de supermarkten kan vinden). -het opjagen van de zorgkosten (vleesconsumptie is, zoals hiervoor gesteld, ongezond). -het verzuren van bossen en daarmee grote vogelsterfte (dit door de [over-] bemesting) >> 'Intensieve veehouderij en dieselauto's verzuren bodem en zorgen zelfs voor grote vogelsterfte.....'

Mensen zo zijn er meer zaken te bedenken, zoals overbevissing. Wellicht weet u het niet, maar in de intensieve veehouderij wordt ook nog eens miljoenen tonnen aan vismeel gebruikt voor diervoer.

Kortom, doe de dieren, uzelf, uw kinderen en de aarde een plezier: stop met het eten van lijken!

Zie ook: 'Jaco Geurts (CDA, boer, afgestudeerd rentmeester) met grote bek op kritiek van The Caring Vets t.a.v. intensieve veehouderij..............'

       en: 'Friesland Campina en Rabobank komen met vals groen label voor melkveehouders.......'

       en: 'Beef Farmer Sends His Cows to Sanctuary, Not Slaughter' Een artikel van het Care2 team, lezen mensen!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten