Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 juni 2017

Politie had dinsdag te maken met een cyberaanval....... AUW!!!

Hoorde afgelopen woensdagmiddag na 16.00 u. op BNR een woordvoerder van de politie, die uitleg probeerde te geven over het feit dat de politie een aantal van haar taken niet kon uitvoeren, zoals het achterhalen van kentekengegevens. Verbaasd me niets, de IT technologie van de politie is al jaren naatje pet.

Opvallend: op een gegeven moment vertelde de woordvoerder (heb geen zin z'n naam te achterhalen, door het geheel nog eens na te luisteren) dat de politie gisteren al te maken had met de cyberaanval, die op die dinsdag wereldwijd begon. Nou ja 'cyberaanval' , het is een ransomware-aanval (met de naam Petya).

Om dit virus binnen te krijgen moet je of nog geen aanpassing op je netwerk hebben doorgevoerd, na de laatste ransomware-aanval (enorme nalatigheid), of je moet een dubieus boekhoudprogramma uit Oekraïne hebben geïnstalleerd...... Andere mogelijkheden: het hebben geklikt op vage bijlagen, of geen actie hebben ondernomen na een suffe melding dat de computer de harde schijf repareert......... (onmiddellijk uw computer uitschakelen, als u een dergelijke melding te zien krijgt, binnen afzienbare tijd kan dit verholpen worden)

Je zou toch goddomme aan kunnen nemen dat de politie, na alle ellende op automatiseringsgebied, eindelijk deskundige IT'ers in dienst heeft genomen....... Blijkbaar niet dus, het zou me zelfs niet verbazen, als de politie nog steeds afhankelijk is van het Israëlische bedrijf, waarvan alleen de medewerkers mogen prutsen aan de hard- en software van de politiecomputers...... U begrijpt dat daarmee ook de Israëlische geheime dienst inzage in onze politiecomputers heeft, terwijl de VS uiteraard al lang volledige inzage op afstand heeft, waar de AIVD en de MIVD hen graag helpen aan ontbrekende gegevens............

Ben trouwens benieuwd hoe het is met ons Nationaal Cyber Security Centrum, het zou me niets verbazen, als daar ook de boel (deels) plat heeft gelegen..... Tja, dat soort informatie verschijnt 'uiteraard' niet in de reguliere media, zonder een voorafgaand Wob-verzoek, althans als die media de moeite al nemen e.e.a. uit te zoeken........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten