Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 juli 2011

Schippers, fijnstof, roken en de doortrekking van de A4

Nog geen dag nadat bekend werd dat we jarenlang zijn bedonderd door de overheid als het gaat om fijnstof (en dat is nog maar één voorbeeld van volksverlakkerij) en de Raad van State geeft groen licht voor de doortrekking van de A4 tussen Delft en Schiedam. De fijnstof afvanging door roetfilters is een flop gebleken, de fijnste en gevaarlijkste deeltje kleiner dan pm 10 (particulate matter), deze deeltjes zijn het gevaarlijkst voor de volksgezondheid. Nou ja flop, de overheid is hier al jaren geleden voor gewaarschuwd door wetenschappers.
Terug naar de A4: de Raad van State heeft een grote grote belanghebbenden (inwoners van Delft en Schiedam) als niet belanghebbend bestempeld. Deze inwoners krijgen straks niet alleen met meer lawaai te maken, maar ook met meer uitstoot van giftige stoffen en met het voornoemde fijnstof, door de doortrekking van de A4.
De rechtse VVD knuppelkut Schippers zei in het nieuws van 13.00u. op radio1, dat ze zich houdt aan de bestaande wet en regelgeving. Het verwijt van Milieu Defensie, dat de doortrekking gebaseerd zou worden op de kilometerheffing, geeft zij toe, maar verwijst zij direct naar de prullenbak, met een verwijzing naar de wet en regelgeving. Deze volksverlakker lult natuurlijk niet over het fijnstof probleem, daar blijkt eens te meer dat de bestaande wet en regelgeving volkomen tekort schiet. Schippers kan wel flink doen tegen 'rook-cafés', hogere boetes bij overtreding van de regels. Weer een mooi rookgordijn: 'kijk ons eens flink op uw gezondheid letten', ondertussen mag je op straat vergiftigd worden door diezelfde overheid.
De Raad van State: een orgaan dat wetten en procedures beoordeelt, een orgaan bestaande uit nitwits en leken, de gereformeerde wanpresterende CDA zever Donner, die ook nog eens (mede-) verantwoordelijk is voor de 11 doden van de Schipholbrand, deze Donner wordt nu genoemd als nieuw hoofd van de Raad van State, tussen de andere disfunctionerende zakken van dit orgaan, is Donner volkomen op z'n plaats. De hoop op een professionele Raad, bestaande uit onafhankelijke juristen met een ruime relevante ervaring is daarmee nog verder op de lange baan geschoven.

En in het nieuws is dan ook nog eens de speedbootrace in het Wereldnatuurgoed de Waddenzee, waar de Waddenvereniging zich tegen verzet. De provincie Friesland heeft met een truc deze race goedgekeurd, zie nogmaals een fikse vorm van volksverlakkerij en natuur/milieu vernieling door onze overheid.
Schoftentuig!

Zie wat betreft fijnstof en volksgezondheid ook de onderstaande berichten: 
http://deazijnpisser.blogspot.com/2010/12/uw-veiligheid-verantwoording-en.html
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/06/atsma-en-zijn-afbraak-van-een-gezonder.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten