Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 april 2016

Schippers 'spreekt zorg uit': Inspectie voor de Gezondheidszorg doet werk niet.........

Een onvervalst staaltje 'kafkaiaanse politiek': Schippers sprak afgelopen vrijdag haar ongerustheid uit, over de 'zwijgcontracten' die ziekenhuizen en andere zorginstellingen afsluiten met patiënten of hun nabestaanden, nadat onder hun verantwoording enorme medische missers werden gemaakt.

Aanleiding is het overlijden van een 21 jarige jongeman in het Tergooiziekenhuis, dit na enorme inschattingsfouten gemaakt in dat ziekenhuis. Schippers zei geschokt te zijn van dit bericht, terwijl dit min of meer al publiek geheim was....... Schippers wil maatregelen nemen, zodat deze 'zwijgcontracten' verboden zijn..........

Te zot voor woorden! Alle medische missers in ziekenhuizen en zorginstellingen moeten gemeld worden aan de Nederlandse Zorgautoriteit. Me dunkt een dikke overtreding, als zo'n ziekenhuis of instelling dan nabestaanden of oud-patiënten een zwijgplicht oplegt, in feite ook nog eens een vorm van chantage!!!

Schippers zegt dat ze gaat kijken of de wet moet worden aangepast, dat zal een week of vijf duren, terwijl zoals gezegd, de medische fouten doorgegeven moeten worden..... Met andere woorden: de wet hoeft niet te  worden aangepast!! Waaraan toegevoegd kan worden, dat chantage simpelweg onder het strafrecht veroordeeld wordt!!

Daarnaast werd en wordt hier ten overvloede nog eens duidelijk, dat de inspecties in Nederland onbeschoft ver zijn 'terugbezuinigd', immers de Inspectie voor de Volksgezondheid had hier allang bovenop moeten zitten.......

Schippers draagt de verantwoording en ook hier blijkt ten overvloede nog eens, dat de door de pers zo bejubelde VVD kwaadaardigheid Schippers, zwaar disfunctioneert!!!!!

Het gore lef, waarmee Schippers haar hypocriete verontwaardiging durfde uit te spreken, terwijl ze zelf verantwoordelijk is en het kabinet waar ze deel van uitmaakt, nog meer bezuinigde op de inspectie.........

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht aantreft, dit geldt niet voor het label 'zwijgcontract'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten