Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 1 april 2016

Van der Staaij: de bijbel- en de koranteksten moet je aanpassen aan de moderne tijd...... ha! ha! ha! ha! ha!

Gistermiddag hoorde ik een deel van Hammelburgs programma op BNR, daarin was SGP voorzitter van der Staaij in gesprek met de volvette BNR oliebol. Het gesprek ging gegarandeerd over het aanpakken van de Syriëgangers, n.a.v. de aanslagen in Brussel, nee niet de Syriëgangers  van het Nederlandse leger (die met bombardementen terreur aanrichten), maar gehersenspoelde islamitische jongeren. Ik stel dit, omdat ik geen zin heb, de bagger na te luisteren.

Van der Staaij sprak over het interpreteren van koranteksten, die je volgens hem, net als bijbelteksten moet aanpassen aan de moderne tijd......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Vandaar dat de SGP de vrouw in feite maar één plaats toewijst: bij het aanrecht! Logisch ook, dat van der Staaij daarom tegen homo's en transgenders is, dat doet hij (en z'n SGP) op basis van op de moderne tijd aangepaste bijbelteksten........

Daarover gesproken: de gereformeerde kwezels van de SGP stellen het oude testament boven het nieuwe, terwijl jezus toch duidelijk had gewezen op een aantal onrechtvaardigheden in het oude testament, dat blijkt wel uit z'n vele uitlatingen t.a.v. allerlei zaken....... Trouwens zelfs wat betreft het oude testament zijn die zwarte kousen gereformeerden knettergek, zo zijn ze voor de doodstraf, terwijl één van de 10 geboden toch echt luidt: "Gij zult niet doden...."

Over het nieuwe testament gesproken: logisch dat van der Staaij zoveel mogelijk van de teksten die jezus bezigde wil aanpassen, immers wat moet je met een uitlating, dat je je huis open moet stellen voor mensen in nood, ja dat je zelfs je bed moet afstaan aan vluchtelingen...... Dat gaat de SGP natuurlijk kilometers te ver, ze zijn daar niet voor niets xenofoob!!

Ook de omgang met gods schepping (rentmeesterschap) moet je vooral niet letterlijk nemen, immers dan kunnen alle SGP boeren hun intensieve martelstallen wel opdoeken! Of wat dacht u van het vervuilen van lucht, bodem of water? Alles leuk, maar als SGP'ers centen kunnen verdienen door de boel wel naar de gallemiezen te helpen, wensen ze niet aan de bijbel herinnerd te worden, logisch toch???

Rentmeester van god zijn is misschien een mooie functie, maar dat moet je vooral niet letterlijk nemen!! En de kerkgang op zondag wast alle zonden schoon!

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten