Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 1 april 2016

Kamp: een risicodragende overheidsinvestering in een bedrijf, is geen overheidssteun........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!

VVD opperhufter en Obersturmbannführer Kamp kwam gisteren met een wel heel opmerkelijk verhaal. De inhumane ploert sprak bij BNR (rond 13.07 u.) over het risicodragend investeren van 100 miljoen aan belastinggeld in snelgroeiende bedrijven. Of dat geen verkapte overheidssteun voor bedrijven is en dat daarvoor weer een heel ambtenarenapparaat nodig is (voor controle enz.), zo werd hem gevraagd door de presentator. Nee hoor, het loopt via de EU en een aparte organisatie, die zelf 80% van de financiering voor haar rekening neemt, deze controleert het één en ander........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!

The Dutch Venture Initiative (DVI), was een investeringsfonds van de Nederlandse staat en de EU, dit fonds krijgt een vervolg en gisteren werd e.e.a. gepresenteerd. Kamp, de Europese Investeringsbank en het Europees Investeringsfonds (EIF) hebben het DVI-II (laatste 2: Romeinse cijfers) fonds opgericht. Dit fonds 'zal niet in bedrijven investeren', maar verstrekt uitsluitend risicodragend kapitaal aan private investeringsfondsen........ ha! ha! ha! ha! ha! Of hoe kan je de kluit nog meer belazeren??!!! Economische Zaken (Kamp) en EIF investeren beiden 100 miljoen........ Dit is 100% verkapte overheidssteun!!

Dan komt 't mooiste mensen: het is de bedoeling dat institutionele beleggers de komende jaren tot 300 miljoen inleggen op het fonds........ ha! ha! ha! ha! Dat is wat anders, dan de 80% die Kamp noemde!! Het is duidelijk dat 'instutionele beleggers' als pensioenfondsen gedwongen zullen worden (de bedoeling) indirect te investeren in bedrijven, waar winst op langere termijn een groot vraagteken is...... Het vermaledijde topsectorenbeleid krijgt hiermee weer nieuw leven en pensioenfondsen zullen verder worden uitgekleed...........

Belachelijk dat de overheid zelf niet controleert, hoe e.e.a. wordt geïnvesteerd, je kan er dan ook donder opzeggen dat DVI-II zelf gaat controleren, waar Dijsselbloem straks een paraaf onder zal zetten.........

Hoe je het ook wendt of keert, dit is niets anders dan overheidssteun aan bedrijven, iets wat zo krom wordt opgezet, kan je eenvoudigweg niet rechtlullen, je reinste volksverlakkerij!!!

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht aantreft, voor 'overheidssteun', klik op 'staatssteun'. De labels DVI, DVI-II en EIF staan hier voor het eerst gemeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten