Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 21 april 2016

Zorgpolis? Geef ons ziekenfonds terug!!

Beste lezer kwam op het blog van Stan van Houcke, de oproep tot het tekenen van een petitie, waarin de Tweede Kamer wordt gevraagd, het oude ziekenfonds in ere te herstellen. De kosten van de 'nieuwe' zorgverzekering zijn voor een groot aantal Nederlanders veel te hoog, ook de eigen bijdrage en het eigen risico zijn voor velen niet te betalen.

De ziektekostenverzekering en bijkomende kosten, staan al lang niet meer in verhouding voor wat je er aan zorg voor terugkrijgt....... Een handvol grote verzekeraars hebben de Nederlandse zorgtaart verdeelt. Er worden miljarden winst gemaakt*, die niet worden aangewend voor betere zorg, of verlaging van de zorgkosten voor de bevolking.

Kortom de hoogste tijd om de huidige neoliberale, anti-solidaire, asociale zorgverzekering, met misvormd nageslacht (alle belachelijke soorten verzekeringen, waarmee de onderlinge solidariteit totaal werd en wordt vernietigd) ten grave te dragen..........

Hier de tekst van de petitie van 'Break the System':


Small

Terug naar oude vorm van ziekenfonds

86896 ondertekeningen
Poging tot het bewerkstelligen van een debat in de Tweede Kamer over het ziekenfonds dat veel burgers terug willen in de oude vorm. Met daarbij de vraag welk nut de huidige regeling heeft ten opzichte van het oude en waarom Nederland dit systeem gebruikt terwijl andere landen in de EU dat niet doen.



Petitie

Wij

Break the System en supporters

constateren

Het huidige zorg systeem is voor velen onbetaalbaar geworden. Voor zover iedereen dat begrijpt ook totaal onnodig. Verzekeraars maken miljarden winsten terwijl andere EU landen veel betere oplossingen bieden. Doel van deze petitie is om in duidelijke, voor iedereen begrijpbare taal antwoorden te krijgen over het hoe en waarom.

en verzoeken


Tekst en uitleg vanuit de tweede kamer plus een verklaring wat het precieze doel is van het huidige systeem, wetende dat het volk het niet eens is met de miljarden winsten die worden gemaakt door verzekeraars. Een antwoord op de vraag hoe het kan dat de premies zo verschrikkelijk hoog zijn en de eigen risico's niet afwegen tegen de totale kosten.

Hier de link naar de petitie. Teken a.u.b. en geeft het door aan familie, vrienden en bekenden!

* De zorgverzekeraars vreten bovendien zelf een groot deel van de zorgtaart weg, middels huisvesting in peperdure designgebouwen, de enorme bedragen waarmee de top wordt betaald en de gigantische bedragen voor marketing en reclame............

Klik voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten