Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 april 2016

Teeven: 'tekenen van het TTIP zal winnaars en verliezers opleveren.........' ha! ha! ha! Ja, zo kan je 't ook stellen!!

Teeven, de volvette gehaktbal van de VVD had de voorafgaande nacht te lang in de braadpan gelegen, toen hij gistermorgen op BNR (9.10 u.) zijn 'wijsheid' liet druipen over het TTIP vrijhandelsverdrag.
De zwaar wanpresterende hufter schoffeerde nog even de tegenstanders van het TTIP ('hysterisch'), toen hij opmerkte, dat de ratificatie van het TTIP 'natuurlijk' verliezers en winnaars zal opleveren.......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Teeven is lid van de misdadigersclub VVD, tevens lobbypartij voor het bedrijfsleven en u had waarschijnlijk al begrepen wie de grote winnaars zullen zijn...... Inderdaad de (grote) bedrijven, die met het TTIP in handen zelfs meer macht krijgen over hun producten, dan de afzonderlijke EU landen en zelfs de EU!!

De op spanning staande hobbezak Teeven hakte nog wat belemmeringen de ether in, toen hij stelde dat de rechters wel financieel onafhankelijk moeten zijn, dat was nog wel 'een zorgpuntje......' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, geheime rechtbanken, waar bedrijven regeringen kunnen dagen, vanwege hun beleid op bijvoorbeeld voedselveiligheid, moeten geleid worden door rechters, die met een godsvermogen naar huis gaan, alsof dat een garantie op 'onafhankelijkheid' is; daarover zo meer.

Die rechtbanken (ISDS >> Investor-State Dispute Settlement) zijn geheim, daar de bedrijven niet willen dat het publiek weet welke gore troep een bedrijf bijvoorbeeld verstopt in haar eindproduct...... Regeringen kunnen na ratificatie van het TTIP wel willen voorkomen dat e.e.a. wordt verkocht, maar zullen daar vervolgens niets aan kunnen doen..... Het gezegde n.a.v. de gefantaseerde rechtszaak tegen Jezus, van Pontius Pilatus, kan dan standaard door politici worden opgelepeld, als er weer iets mis gaat met de voedselveiligheid: 'ik was mijn handen in onschuld......'

Het controleren op die financiële onafhankelijkheid van rechters, wordt dan wel een beetje moeilijk voor onze levende gehaktbal Teeven, immers de boel is geheim en bedrijven zullen zeker niet staan te springen, om alleen politici te laten beslissen over de aanstelling van die rechters. Met andere woorden: deze rechters zullen deels al in de zak zitten van grote bedrijven!! Bovendien: zo'n rechter 1 miljoen per jaar betalen, wil bepaald niet zeggen, dat deze niet omkoopbaar is, het zoveelste bewijs daarvoor werd geleverd met de Panama Papers. De meest corrupte figuren wereldwijd, zijn met name de welgestelden, figuren die bij wijze van spreken al zwemmen in het geld.........

Trouwens waar haalt Teeven het gore lef vandaan, als er nu één partij heeft bewezen vol te zitten met corrupte en machtsmisbruikende hufters, is het de VVD wel.......  Dan verwacht VVD'er Teeven, die zelf ook nog eens een stapel lijken in z'n kast heeft liggen, dat we hem moeten geloven dat de controle op het TTIP en bijvoorbeeld onze voedselveiligheid, op een paar 'pijnpuntjes' na wel snor zit....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Volgens Teeven zijn er winnaars en verliezers en hij is het met de SER eens, dat die verliezers gecompenseerd moeten worden...... Wie die verliezers zijn? Niet wij, de bevolking van Nederland, maar bedrijven, zo noemde Teeven de varkenshouders........ Ondanks dat de varkens in Nederland groot en doodgemarteld worden, is het in de VS nog slechter gesteld met het dierenwelzijn en bijvoorbeeld het toedienen van hormonen en een enorme hoeveelheid antibiotica....... In feite constateert Teeven nu al, dat dit varkensvlees uit de VS ook in Nederland verkocht zal worden...... Over het beschermen van onze voedselveiligheid gesproken....... Oh ja, dat zal ze bij de VVD aan de vieze, inhumane neoliberale reet roesten, het credo daar is immers: geld en macht gaat voor alles!!'Uiteraard' vroeg de BNR verslaggever niet aan Teeven, waarom het publiek niets mag weten over de onderhandelingen. Normaal worden tijdens dit soort overleggen, minimaal eens per week rapporten naar buiten gebracht. Nu er wordt onderhandeld tussen politici en bedrijven, mogen we niets weten, alleen dat feit is al een teken aan de wand...... NGO's mogen niet eens 5% van de tijd aanzitten bij de onderhandelingen, terwijl bedrijven aanwezig zijn, bij meer dan 95% van de onderhandelingen..... Dan spreek ik niet eens over een aantal aanzittende politici, die al bewezen hebben grootlobbyisten te zijn van het (internationale) bedrijfsleven.........

Nee, volgens opperhufter Teeven is het TTIP een prima verdrag, waarmee de economie de komende 20 jaar kan groeien....... ha! ha! ha! ha! Dat diverse economen hebben aangegeven, dat het TTIP zo goed als niets zal toevoegen en zeker geen economische groei zal geven, sterker banenverlies en verregaande sociale ongelijkheid zijn in feite al gegarandeerd, maar dat interesseert de hobbezak niet, je noemt banenverlies niet en zegt verder 'gewoon', dat je gelijk hebt!! Je bent als VVD'er lobbyist voor het (grote) bedrijfsleven, of je bent het niet, ja toch??!!! (Mocht je dat niet zijn, kan je het wel vergeten bij de VVD....).

Na het BNR nieuws van 8.00 u. gistermorgen stelde de BNR verslaggever Boven, dat Ploumen het eens is met Teeven, al stelde ze wel, dat naast geboden snelheid, zorgvuldigheid geboden is......... Om aan te geven dat, wat betreft het belang van de consumenten, alles goed zit met het TTIP (ook al mogen wij niets weten over de TTIP onderhandelingen), zou deze PvdA stoephoer gezegd hebben, dat ze vorige week nog sprak met het hoofd van de VS onderhandelaars........ ha! ha! ha! ha! ha! Alsof dat een verzekering is voor de bevolking, dat alles onder controle is, bij deze smerige PvdA oplichter......

De echt grote verliezers als TTIP geratificeerd wordt: de consument (m.n. de volksgezondheid van...), het milieu en de arbeiders die nog verder uitgenomen zullen worden, niet alleen financieel, maar ook wat betreft de arbeidsvoorwaarden...........

Hier de link naar een PDF van de London School of Economics (LSE), die gehakt maakt van het TTIP.

Nog even de eerdere link over de werkelijke waarde van het TTIP, aan de hand van een NAFTA analyse, dat is eenzelfde soort verdrag, waarvan de desastreuze resultaten bekend zijn.

Zie ook: 'TTIP en de uitleg door Martin Visser (FD)......'

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt, dit geldt niet voor de labels: LSE en NAFTA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten