Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 14 april 2016

Stop 'Trade Secrets Protection Directive!' Daarmee worden we overgeleverd aan bedrijven........

Het Europese parlement staat op het punt de 'Trade Secrets Protection Directive' (TSPD) te accepteren. Deze wet beschermd de belangen van bedrijven en dan m.n. hun bedrijfsgeheimen. Met deze wet in handen kunnen bedrijven eisen, dat weergave van alle ingrediënten op hun producten niet meer verplicht kan worden gesteld, daar deze onder het bedrijfsgeheim vallen....... Zo kan je in de toekomst bijvoorbeeld niet weten, of er genetisch gemanipuleerde landbouwproducten zijn verwerkt in het eindproduct dat u in de super koopt........

PvdA oplichter Ploumen stelde met betrekking tot het TTIP verdrag, dat daar onze voedselveiligheidseisen en bepalingen wat betreft informatievoorziening voor de consument, beschermd zouden zijn. Niet dat we daar de bewijzen voor mochten zien, die onderhandelingen zijn geheim, we moeten Ploumen maar op haar volksverlakkers PvdA ogen geloven...... ha! ha! ha! ha! ha! Snapt u nu, waarom ze dat makkelijk kon beloven? Juist, met de TSPD is dat al geregeld!!

Minstens zo erg is het feit, dat met deze 'wet', klokkenluiders, journalisten en (niet reguliere) nieuwsorganen worden gecriminaliseerd. Met andere woorden: bedrijven kunnen met een beroep op deze wet, elke negatieve aantijging door derden t.a.v. hun producten, strafrechtelijk laten vervolgen....... Ook daarmee worden de belangen van de consument ernstig geschaad, immers veel klokkenluiderszaken gaan over onze voedselveiligheid, al zal ook de financiële dienstverlening hier garen bij spinnen, immers zij kunnen ingewikkelde financiële producten tot bedrijfsgeheim verklaren..... Tot slot zal deze wet een rem zetten op de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid..........

Zag dat SumOfUs gisteren een petitie is gestart, beetje laat (de laatste dag vandaag om te tekenen!), bovendien heb ik deze petitie over het hoofd gezien. Hier de link naar de petitie, lees en teken deze a.u.b. en geeft het met pijlspoed door aan familie, vrienden en bekenden!

Zie ook het vervolg: 'Klokkenluiders in vervolg vogelvrij, een nieuwe EU wet........'

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht aantreft, dit geldt niet voor het label 'TSPD'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten