Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 20 mei 2016

Bussemaker: 'in cultuur is geen plek voor vriendjespolitiek......' ha! ha! ha! ha! ha!

Gisteren werden de cultuursubsidies verdeeld. Hare PvdA hufterigheid Bussemaker was al vroeg op BNR en Radio1 te horen, waar ze parmantig uitlegde, dat het wat betreft cultuur niet zo is, dat vriendjes voorrang krijgen bij het verdelen van de buit....... ha! ha! ha! ha! ha! Nee, hoe kom je erbij? Zo hebben directeuren van musea nóóóóóit contact met politici, niet tijdens diners, niet tijdens openingen van exposities, niet tijdens soirees, niet tijdens recepties, nee echt helemaal nooit!!! Bovendien heeft Bussemaker het beleid, dat lobbyisten niet welkom zijn....... ('uiteraard' doet ze dat wel!).

Cultuur en cultuureducatie staan voorop aldus PvdA volksverlakker Bussemaker, alsof dat niet uiterst subjectief te beoordelen zaken zijn....... ha! ha! ha! ha! Bovendien is 'cultuureducatie' al een stokoud woord en verworden tot een hele industrie, inclusief universitaire studies..... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Politiek moet blijkbaar de cultuur sturen, want zo zei Bussemaker, ze wil dat er gefuseerd wordt, maakt niet uit gezelschappen, orkesten en........, nee musea noemde ze niet, dat bewaart ze voor volgend jaar....... Daar heeft Nederland namelijk uitstekende ervaringen mee, met fusies tot kolossaal grote organisaties, zoals scholen met meer dan 1.500 leerlingen....... Of neem de Nationale Politie, dat kan vanwege de grootte niet eens van de grond komen!! Overigens zou er eens een onderzoek moeten komen, naar de enorm grote gemeenten die de laatste 25 jaar zijn gevormd, is dat zoals beloofd, wel een succes geworden en hoe voelen de inwoners zich daarbij???

Joop Daalmeijer, de grofgraaier bestuurder die de kwaliteit van de media fiks mee heeft helpen verzieken, is nu voorzitter van de Raad voor Cultuur. Als zodanig sprak hij gisteren over musea en de noodzaak voor samenwerking...... Met andere woorden: hij loopt al een jaar voor op Bussemaker.... ha! ha! ha! ha!

Zo vindt Daalmeijer dat het Persmuseum moet fuseren met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (NIBG) en u weet 't: Als Joop iets wil, gebeurt dat 'gewoon!' Zeker wat betreft deze twee musea, zonder die fusie geen geld!! Mensen, wat is dit godverdomme??!!! Hoe is 't mogelijk dat deze doorgedraaide centenbak zoveel macht heeft??!!!

Te zot voor woorden, dat subsidies nu naar goed lopende musea, toneelgezelschappen e.d. gaan!!! Alleen dat al, 'mevrouw' Bussemaker, stinkt ongelofelijk naar vriendjespolitiek!!

Volgens mij begrijp ik de wereld niet meer: je zou toch zeggen, dat subsidie naar slechtlopende musea, gezelschappen of weet ik wat gaat? Desnoods onder curatele van een paar echte deskundigen, die gedreven de boel aantrekkelijker voor het publiek maken en zorgen dat e.e.a. op ander gebied financieel gezond wordt gemaakt, zonder dat ze daar zelf de boel uitvreten. Die mensen zijn er voldoende, dat weet ik zeker! Jammer genoeg behoren die mensen niet tot de kringen die men in de politiek graag bedient........

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten