Ongelofelijk maar waar: anno 2016 zijn er nog steeds plorken die denken dat het wel 'chique' is, om een lever van een vet gemartelde gans te eten...... Gistermorgen op BNR rond 8.07 u. aandacht voor het verbieden van het schunnig vetmesten van ganzen voor foie gras door de Franse regering. Deze maatregel nam de regering daar er vogelgriep rondgaat in Frankrijk........
Een verslaggever sprak met de chef-kok, Jeroen Donker van restaurant 'Le Garage' in Amsterdam. Deze hufter heeft al 26 jaar lang foie gras op het menu staan. Volgens mij begreep Donker de plotselinge belangstelling niet zo goed. Oké foie gras zal straks een paar maanden niet uit Frankrijk komen, maar er zijn tegenwoordig over heel Europa beulen te vinden, die hun ganzen volproppen, om tot een ongezond grote en vette lever te komen, aldus Donker........
Over dat laatste gesproken: Donker vertelde dat in Le Garage foie gras wordt verkocht van ganzenhoeders, die de ganzen hooguit de laatste weken voor de slacht nog wat extra krachtvoer 'toedienen.......'
Zolang foie gras geserveerd wordt in restaurants, zal men het blijven eten en zullen ganzen op de meest smerige methoden vet gemarteld worden. Als dat in een afzonderlijk EU land wel wordt verboden, zal elders aan de vraag van dit martelvoedsel worden voldaan, het wordt tijd dat foie gras geheel verboden wordt, als eerste in Nederland!! En geen gelul, dat het alleen verbieden in Nederland geen zin heeft, laten we de wereld tonen, dat Nederland een echt beschaafd en modern land wil worden!!
Je zou bijna op de idee komen om naar Le Garage gaan en met een heel dikke steen..........
Klik voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.
Een Chinese familiegeschiedenis op Katendrecht
-
Doorbraak.eu
Een van de eerste Chinese zeelieden die zich op het schiereiland
Katendrecht bij Rotterdam vestigde, was Zee Che Chai. Hij was de grootvader...
55 minuten geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten