Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 5 mei 2016

Varkens in Nood: verbiedt 'kraamkooi', ofwel barbaarse marteling!

Advertentiebureaus weigerden een advertentie van Varkens in Nood, waarin niet een moedervarken, maar een mensenmoeder vastgeketend ligt in een 'kraamkooi.....' Dergelijk grof advertentiegeweld is nodig, om de consument eindelijk wakker te schudden en te laten beseffen, dat het zo echt niet verder kan met de doodsindustrie, die men intensieve veehouderij noemt, waar dieren groot en doodgemarteld worden....... Om de consument te laten beseffen, dat men met het eten van (goedkoop) vlees, mede verantwoordelijk is voor het enorme dierenleed in ons kleine land, waar jaarlijks een half miljard dieren worden groot en doodgemarteld (hoe bedoelt u: 'Nederland is vol?')...... Gelukkig wist Varkens in Nood gisteren te melden, dat 100 posters met deze afbeelding in NS stations hangen!!

Hier het eerste bericht van Varkens in Nood, zoals op 3 mei jl. verzonden

Varkens in Nood vraagt met confronterende afbeelding aandacht voor moedervarkens
Varkens in Nood doet een oproep aan staatssecretaris Van Dam om de kraamkooi voor moedervarkens te verbieden. De stichting vraagt rond Moederdag aandacht voor het leed van zeugen in de vee-industrie. Mensen worden opgeroepen om onderstaande ansichtkaart naar de heer Van Dam te sturen.De illustratie is rechtenvrij en mag gepubliceerd worden.
Illustratie vrouw in kraamkooi
Om mensen bewust te maken van de absurde manier waarop moedervarkens in de vee-industrie gehouden worden, liet Varkens in Nood een illustratie maken waarin niet een varken, maar een vrouw in een kraamkooi ligt. Een confronterende vergelijking die niet door iedereen werd gewaardeerd. Varkens in Nood stuurde het beeld naar verschillende advertentie-aanbieders, maar deze wilden de afbeelding niet plaatsen. Eén van de advertentie-aanbieders zei: “Als het nou een varken in een kraamkooi was geweest, was het wat anders, maar een mens is echt te choquerend.”
Moederdag
Ter gelegenheid van Moederdag kan men op de website van Varkens in Nood gratis de ansichtkaart bestellen om die aan staatssecretaris Van Dam te sturen met de oproep om de kraamkooi te verbieden. Varkens in Nood wil dat de kraamkooi voor nieuwe stallen per direct verboden wordt en dat bestaande stallen binnen 10 jaar overstappen.  In landen als Zweden en Zwitserland is de kraamkooi al verboden. Ook in Noorwegen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk gelden er strengere eisen voor de huisvesting van kraamzeugen.
Kraamkooi negeert moederinstinct 
1 miljoen moedervarkens in Nederland worden nog altijd vlak voor de bevalling vastgezet in een kraamkooi, waar ze 4 weken blijven staan. In een kraamkooi worden de basale behoeften van een zeug volledig genegeerd. De zeug kan zich amper bewegen, geen nest maken en haar biggen nauwelijks verzorgen en opvoeden. Hierdoor zijn kraamzeugen chronisch gestrest en vertonen ze vaak gestoord gedrag, zoals stangbijten en vacuümkauwen. Een zeug brengt in totaal een kwart van haar leven door in de kraamkooi. Nederlanders plaatsen de kraamkooi in de top 3 van grootste misstanden in de vee-industrie.
Biggensterfte
Boeren zeggen vaak dat ze de kraamkooi nog steeds gebruiken, omdat ze bang zijn dat de zeug anders vaker op haar biggen gaat liggen en deze dood drukt. Er zijn echter alternatieve kraamstallen, zoals bijvoorbeeld het Pro Dromi systeem, waarin de zeugen en biggen vrij rond kunnen lopen en waarbij de biggensterfte niet hoger hoeft te zijn dan in een kraamkooi. In deze vrijloopstallen is de zeug veel ontspannener waardoor de bevalling soepeler verloopt en de biggen ook gezonder zijn.
Noot voor de redactie:
Het rapport ‘Einde aan de kraamkooi’ en beeldmateriaal vindt u hier:
Campagne:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Helen van der BiltT: 020 6177757

Jammer dat Varkens in Nood, bestaande martelkooien nog 10 jaar de tijd willen geven, voor deze definitief moeten zijn verdwenen......

Zoals al vaak op deze plek gezegd: als we de groeiende wereldbevolking willen voeden, zullen we moeten stoppen met het eten van vlees. Voor een kilo vlees is gemiddeld 5 kilo groente en een enorme hoeveelheid water nodig. Bovendien wordt met vleeseten de ontbossing van onze planeet op een ongelofelijke manier aangejaagd. Verder is de veehouderij, met een enorme uitstoot van methaangas (een uiterst sterk broeikasgas), voor een groot deel verantwoordelijk voor de klimaatverandering en luchtvervuiling. Hetzelfde geldt voor de transportbewegingen met vee, vlees en voeding voor het vee. Om over het gigantische dierenleed nog maar te zwijgen......... Daarnaast is vleeseten slecht voor uw lichaam: organen als nieren, lever en hart, plus uw darmen hebben zwaar te lijden onder het eten van vlees.......

Klik voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten