Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 3 mei 2016

EU van meet af aan een VS product, reden te meer de EU vaarwel te zeggen!

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, was de VS vanaf het begin een groot voorstander van een verenigd Europa.

Obama mengde zich bij zijn bezoek aan Groot-Brittannië totaal onterecht in binnenlandse aangelegenheden, hij had zelfs het gore lef, de Britten voor te houden, dat zij tegen een 'Brexit' moesten stemmen. Journalist Ambrose Evans-Pritchard schreef daarop in The Telegraph een artikel over de bemoeienis van de VS met de EU en met de vorming van dit bondgenootschap.

Jean Monnet, een Frans econoom zou één van de stichters zijn van de EU, echter hij kreeg veel van zijn plannen al mee, toen hij tijdens de oorlog werkte voor president Roosevelt. Ook Robert Schuman, een Franse minister van Buitenlandse Zaken, wordt door velen als één van de EU stichters gezien. Echter 'De Schumanverklaring' van 9 mei 1950 werd opgetuigd in Washington, m.n. door minister van BuZA Dean Achesan. Het begon allemaal (de EU, Ap) in Washington, zo verklaarde de secretaris van Schuman later.

Overigens heeft de VS al vlak na de oorlog Frankrijk op het hart gebonden overeenstemming te bereiken met Duitsland, dit resulteerde uiteindelijk zelfs in de dreiging van de VS, dat de Marshallhulp aan Frankrijk zou worden stopgezet, als de Fransen niet snel zouden aanschuiven........

Zoals bekend: de verhoudingen van Frankrijk met de VS waren onder de Gaulle (destijds de Franse president), op z'n zachtst gezegd niet best. De Gaulle verdacht Monnet er zelfs van een VS spion te zijn, wat hij volgens Evans-Pritchard eigenlijk ook was.......

De CIA steunde in het geheim een aantal decennia financieel de vorming en bestendiging van de EU..... Dit gebeurde onder meer via de 'American Committee for a United Europe' (ACUE), o.l.v. generaal William J. Donovan, stroomde er geld naar de EU, in 1958 was 53,5% van de EU fondsen afkomstig van ACUE. In de top van ACUE hadden o.a. CIA directeuren W.B. Smith en A. Dulles zitting, verder waren een aantal oude OSS (voorloper CIA) agenten werkzaam binnen ACUE, agenten die dan weer wel, dan weer niet voor de CIA werkten.

Zoals we weten wordt de VS heden ten dage geregeerd door de grote bedrijven, waarvan het militair-industrieel complex wel de machtigste is. Met de TTIP kunnen deze bedrijven ook hier de macht overnemen, hoewel grote bedrijven nu al veel invloed hebben, zowel binnen de afzonderlijke EU landen, als binnen het EU parlement........... Lullig genoeg worden we zowel op landelijk, als op EU niveau geregeerd door politici die voor een fiks deel zelf lobbyen voor bedrijven, waarbij een aantal van deze politici daar bijna openlijk blijk van geven.........

Evans-Pritchard citeert o.a. uit een lijvig onderzoek en uit vrijgekomen geheime stukken van het VS ministerie van BuZa.

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, alleen de labels: CIA, Frankrijk, lobbyisten, militair-industrieel complex, Roosevelt, TTIP en VS buitenlands beleid, geven extra berichten.

Bron o.a. Information Clearing House.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten