Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 1 september 2022

Zonne-energie record en toch stijgt de stroomprijs: hoe we dag in dag uit worden belazerd

Dré Oudman deelde gisteren een Twitterbericht over het record aan geleverde zonne-energiestroom dit jaar, terwijl de stroomprijs steeds verder stijgt, hij verwijst hierbij naar Nu.nl dat hier een artikel over heeft geschreven. Het bewuste artikel vind je onder mijn schrijven en daarin legt men uit hoe belachelijk de tarieven worden berekend.

Vanmorgen in Standpunt Nl (Radio1 van 9.34 u. tot 10.00 u.) ook aandacht voor de hoge energieprijzen en de onwil van het waardeloze afbraakkabinet Rutte 4 om daar iets aan te doen, de betreffende diensten zoals de belastingdienst zouden het te druk hebben, vreemd dan dat dezelfde diensten wel direct aan het werk gaan als de regering een beslissing neemt die ten goede komt aan de grote bedrijven....... 

Wat is er tegen om de btw op energielevering op nul te zetten, of wat dacht je van alle extra toeslagen op de energierekening >> hoe moeilijk is het om deze maar eens een paar jaar te schrappen, immers er wordt toch al geen bliksem gedaan met de kosten voor levering van elektriciteit daar de bedrijven die daarmee het elektriciteitsnet toekomstbestendig hadden moeten maken niets hebben gedaan en zo kan het dat grote bedrijven zoveel stroom afnemen dat er niemand meer bij kan op het net, ook de levering van elektriciteit door particulieren met zonnepanelen aan het elektriciteitsnet is een probleem op meerdere plekken in ons land...... Hoe is het allemaal mogelijk??!!! 

Ook de onwil van de regering om bedrijven die in feite oorlogswinstmakers zijn te binden aan een maximum prijs voor geleverd gas en elektriciteit is een schande van enorme proporties...... Deze bedrijven zijn oorlogswinstmakers, daar ze misbruik maken van de belachelijke sancties tegen Rusland als straf voor de oorlog in Oekraïne*, sancties die hebben gezorgd voor de hoge energieprijzen..... Het is geen excuus om te kijken naar wat er op de wereldmarkt wordt betaald voor gas en elektriciteit, de grote oliemaatschappijen krijgen jaarlijks miljarden subsidies en kunnen met het grootste gemak de door hen gewonnen en geleverde gas en olie tegen een veel lager bedrag leveren aan de elektriciteitsbedrijven en zo de huishoudens en bedrijven ontzien....... Nog 'een leuk weetje' wat het voorgaande betreft: 'ons' koningshuis is grootaandeelhouder van Shell en deze rijke en grootste uitkeringstrekkers van Nederland verdienen zich nu dus geheel an al scheel aan de hoge energieprijzen, waarvoor het gewone volk moet bloeden........ 'Goed hè??'

Rutte 4 betaalt jaarlijks nog steeds 13 miljard euro aan subsidie die ten goede komt aan de fossiele industrie, maar echt iets doen voor de burgers is er niet bij........Ondertussen zou blijken dat de EU alsnog Russisch gas importeert daar dit via via als LNG wordt geleverd...... ha! ha! ha! ha! Ik lach wel,maar het is natuurlijk om te janken als je ziet hoeveel mensen er in de financiële problemen zitten en nog komen door deze belachelijke en uiterst hypocriete sancties en dat niet alleen in Nederland maar in een groot deel van de wereld......

Zoals gezegd: Rutte 4 betaalt jaarlijks nog 13 miljard euro subsidie van ons belastinggeld aan de fossiele industrie....... Eerst was dit subsidiebedrag 17,5 miljard euro, maar tijdens klimaattop COP26 in Glasgow (in 2021) liet de pedante kwast en waardeloze premier Rutte met een groots gebaar weten dat de Nederlandse regering de subsidie voor de fossiele industrie met 4,5 miljard euro zou afkappen, daarbij leek het alsof de gehele subsidie werd gestopt, echter de oplichter vertelde er niet bij dat er alsnog een veel groter bedrag aan subsidie overbleef, te weten 13 miljard euro....**

Vanmorgen hoorde ik D66 minister Jetten op de radio, deze plork is in Indonesië vanwege de G20 waar hij tegelijkertijd overleg voert met Indonesische regeringsambtenaren over samenwerking op het gebied van verduurzaming..... Terwijl Nederland zwaar achterloopt op dat gebied en Jetten heeft gezorgd dat kolencentrales meer capaciteit mogen leveren en het flutkabinet waar hij deel van uitmaakt van zins is om nieuwe kerncentrales te bouwen (die pas op z'n vroegst in 2037 elektriciteit kunnen leveren), steekt Rutte 4 dus ook nog eens ons belastinggeld in verduurzamingsprojecten ten behoeve van Indonesië...... 

Onze luchtkwaliteit behoort tot de slechtste  van de EU-lidstaten en jaarlijks overlijden hier alleen al door langdurige blootstelling aan auto-uitstoot 18.000 mensen jaren eerder, dus het actie ondernemen tegen deze zaak is van het grootste belang, echter ook Rutte 4 doet hier amper of niets tegen, sterker nog men is nog steeds doende om autowegen te verbreden..... (18.000 vroegtijdige overlijdens is het echte cijfer en niet 12.000 zoals de Rutte kabinetten al jaren aanhouden en dat zijn er maar 2.000 minder dan het aantal rokers dat jaarlijks jaren eerder overlijd aan kanker!!) Vergelijk het voorgaande is met de hysterie rond het Coronavirus....... En dan te bedenken dat wereldwijd jaarlijks gemiddeld 8,3 miljoen mensen jaren eerder overlijden als gevolg van langdurige luchtvervuiling inademing.......

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english]) 

 

Hier het artikel van Nu.nl:

Record aan zonne-energie, maar stroomprijs blijft stijgen: hoe kan dat?

30 augustus 2022 05:33 Laatste update: 1 dag, 14 uur geleden

De productie van zonnestroom bereikt dit jaar opnieuw een recordhoogte in Nederland. Toch schiet de elektriciteitsprijs de lucht in, omdat de prijs van aardgas voor een groot deel bepaalt wat wij voor stroom betalen. Hoe zit dat?

Het is tijd om een einde te maken aan de "waanzin" op de elektriciteitsmarkt, zei de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer zondag. Hij lijkt te worden gesteund door Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen, die maandag zei te werken aan een "noodingreep en structurele hervorming" van die markt.

Beiden hekelen ze de sterke koppeling tussen de gasprijs en de stroomprijs. Door de zonnige zomer en het groeiende aantal zonnepanelen werd in Nederland dit jaar juist veel meer zonne-energie opgewekt. Je zou misschien denken dat dat voor een lagere stroomrekening zorgt, maar door de hoge gasprijs stijgt ook de prijs van elektriciteit tot recordhoogten.

Om te begrijpen hoe dat zit, moeten we kijken naar de zogeheten merit order, het principe dat de prijzen op de elektriciteitsmarkt bepaalt.

Goedkoopste aanbieder wint

Om ons land van elektriciteit te voorzien, is stroom uit allerlei bronnen nodig. Niet alleen windmolens en zonnepanelen, maar ook kern-, gas- en kolencentrales staan te draaien.

De merit order hoort ervoor te zorgen dat onze 'energiemix' wordt geleverd tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Dat werkt zo: leveranciers van elektriciteit laten voor elk moment van de dag weten tegen welke prijs zij stroom aanbieden. De goedkoopste aanbieders die samen aan alle vraag voldoen, zijn de 'winnaars'. Zij mogen daadwerkelijk stroom leveren.

Voor elke kilowattuur aan stroom betalen we de hoogste prijs die een van deze winnaars op de veiling heeft geboden. Het zijn dus niet de goedkoopste aanbieders die de marktprijs bepalen, maar het is de duurste leverancier die nog wél nodig is om aan de vraag te voldoen. Dat is te zien in onderstaande afbeelding.

De duurste energiebron (hoogste balk) die nodig is om aan de vraag te voldoen, bepaalt de prijs. Pas als er voldoende 'goedkope' bronnen zijn, wordt aardgas uit de markt geduwd.

De duurste energiebron (hoogste balk) die nodig is om aan de vraag te voldoen, bepaalt de prijs. Pas als er voldoende 'goedkope' bronnen zijn, wordt aardgas uit de markt geduwd.
Foto: Bart-Jan Dekker


Gascentrales bepalen de prijs

Een rekenvoorbeeld op basis van afgelopen donderdag: toen was tussen 15.00 en 16.00 uur ongeveer 17 gigawatt aan stroom nodig. Meer dan de helft daarvan kwam uit zonnepanelen en windmolens leverden ongeveer 13 procent. De rest kwam onder meer uit kernenergie (3 procent), biomassa (4 procent), steenkool (8 procent) en aardgas (15 procent).

Hoewel de meerderheid van de stroom uit (relatief goedkope) hernieuwbare bronnen kwam, was er toch ook nog een aantal gascentrales nodig om aan alle vraag te voldoen. Als duurste leveranciers bepaalden zij de elektriciteitsprijs. Die stond tijdens dit uur op 500 euro per megawattuur. Dat is zes keer zoveel als op dezelfde dag in 2021 en 23 keer zoveel als het jaar daarvoor.

Een rekenvoorbeeld op basis van afgelopen donderdag: toen was tussen 15.00 en 16.00 uur ongeveer 17 gigawatt aan stroom nodig. Meer dan de helft daarvan kwam uit zonnepanelen en windmolens leverden ongeveer 13 procent. De rest kwam onder meer uit kernenergie (3 procent), biomassa (4 procent), steenkool (8 procent) en aardgas (15 procent).

Ook de eigenaren van windmolens, zonnepanelen en kolencentrales kregen dus deze torenhoge stroomprijs, terwijl hun kosten veel lager zijn. Maar door de werking van de elektriciteitsmarkt was de prijs van stroom uit gascentrales bepalend.

Energiesysteem verandert langzaam

Dit marktprincipe zou ervoor moeten zorgen dat er wordt geïnvesteerd in goedkopere manieren om stroom op te wekken. Windmolens en zonnepanelen zijn met deze marktprijzen zeer winstgevend. Hoe meer hernieuwbare energie we opwekken, hoe vaker de gascentrales uit de markt worden geduwd. Dan zou de gasprijs dus steeds minder bepalend worden voor onze stroomprijs.

Maar veranderingen in de energiemarkt zijn niet van de ene op de andere dag geregeld. In Nederland zijn gascentrales nog heel belangrijk in het energiesysteem. Voor de energiecrisis waren ze juist relatief goedkoop en bovendien een stuk beter voor het klimaat dan kolencentrales. Vorig jaar kwam bijna de helft van al onze elektriciteit uit aardgas.

Meestal hebben we nu nog niet genoeg stroom uit andere bronnen om alle gascentrales uit te kunnen zetten. Dan zou de elektriciteit in delen van het land uitvallen. Dus blijven ze draaien én de prijs bepalen. Na een extra overleg van de Europese energieministers moet duidelijk worden of dat zo blijft.

===================================================

*  Als men sancties tegen Rusland neemt vanwege de oorlog in Oekraïne, waarom worden er dan geen sancties ingesteld tegen de VS en een aantal NAVO-lidstaten?? Die zijn qua geweld en oorlogsmisdaden oneindig veel verder gegaan dan Rusland (en de VS doet dat nog steeds), waarbij de 'oorlogsmisdaden gepleegd door Rusland' in feite niet zijn bewezen...... Waarom mogen buitenlandse journalisten bij de zoveelste Oekraïense melding van Russische oorlogsmisdaden, niet onmiddellijk het gebied bezoeken waar één en ander plaatsvond??? Simpel >> omdat men minstens een dag nodig heeft om de boel zo te manipuleren dat het lijkt alsof Russische militairen oorlogsmisdaden hebben begaan en getuigen onder druk worden gezet dit te verklaren tegenover buitenlandse journalisten...... De  VS heeft met hulp van andere NAVO-lidstaten sinds het jaar 2001 meer dan 5 miljoen mensen over de kling gejaagd, waaronder een groot aantal vrouwen en kinderen, ondanks dat feit worden er geen sancties genomen tegen de VS en de NAVO, integendeel >> er gaat nog veel meer geld naar de NAVO voor oorlogsvoering en daarmee voor massamoord op mensen, terwijl de NAVO-lidstaten blijven bezuinigen op de gezondheidszorg en waar de extra gelden voor oorlogsvoering voor een groot deel worden uitgegeven aan oorlogstuig van wapenfabrieken in de VS...... (niet voor niets ook dat de VS er geen belang bij heeft dat de oorlog in Oekraïne tot een eind komt, daar veel oorlogstuig voor het nazi-leger van Oekraïne uit de VS komt en bij voortduring van die oorlog er geen gas uit Rusland zal worden ingekocht, althans als dat nog ooit gebeurt, terwijl de VS haar uiterst vuil gewonnen schaliegas omgevormd tot LNG voor een topprijs kan verkopen aan de EU.....)

** Zie o.a.: 'COP 26: Nederlandse vermindering van 4,5 miljard euro aan subsidie voor olie en gas: 4,5 miljard van de 17,5 miljard.....' Er blijft dus 13 miljard aan subsidie over, ook voor oliemaatschappijen!!! (en zie de links in dat bericht naar meer artikelen over o.a. COP26) 

'COP26: één grote oplichterij om de wereldbevolking zand in de ogen te strooien, o.a. misbruikt om met de vieze vingers naar Rusland en China te wijzen'

-----------------------------------------

Zie ook: 'Oekraïne: oliemaatschappijen en hun aandeelhouders zijn (misdadige) oorlogswinstmakers'

'Oekraïne: de oorlog wordt door grote bedrijven misbruikt om regels voor meer duurzame landbouw tegen te houden.....'

'Joe Bidens IRA milieu wetgeving is een schandelijk lachertje' In dat artikel ben ik nog vergeten te zeggen dat het leger van de VS met haar meer dan 800 militaire bases over de wereld hetzelfde uitstoot als een land met miljoenen inwoners......

'Extinction Rebellion blokkeert de vuilste straat van Nederland en 'GroenLinks' burgemeester Halsema stuurt in haar plaats de ME'

'Oekraïne: westerse proxyoorlog tegen Rusland toont nog eens aan dat politici lak hebben aan luchtvervuiling, volksgezondheid en armoede'

'Reizen met 9-Euro-Ticket in Duitsland doorslaand succes' (en zie de links in dat bericht naar meer artikelen over het openbaar vervoer)

'Ongezonde leefstijl is niet de oorzaak van stijgende zorgkosten, integendeel' (en zie de links in dat bericht!!)

'Shell veiligheidsadviseur nam ontslag: ondanks duurzame beloften zet Shell in op nog meer olie- en gaswinning' Dit terwijl een flink deel van Nederland in de armoede wordt gestort door de hoge energiekosten, verdienen de grootste uitkeringstrekkers van dit land, het koninklijk huis, zich geheel en al scheel aan de stijging van die kosten, immers zij zijn grootaandeelhouder van Shell (en reken maar dat het koningshuis wel wordt gecompenseerd voor de hoge energiekosten, immers zij hebben ook nog een aantal andere 'schamele onderkomens' in binnen- en buitenland en al komen ze daar maar één keer in de zoveel tijd, moeten deze onderkomens in koude en natte tijden toch worden verwarmd.....)

'Shell schenkt geen zuivere koffie'

'Shell belazert de kluit alweer 'zééér duurzaam': seismische explosies en diepzeeboringen in Zuid-Afrikaans walvis gebied' Een rechter heeft een eind gemaakt aan deze meer dan barbaarse explosies die dolfijnen, walvisachtigen en vissen ernstige schade toebrengen en zelfs doden.....

'Shell dat zich groen probeeert te wassen is positief gestemd over 'gasontwikkeling.....'

''Koninklijke Shell': ondanks 'groene beloften' blijft CO2 uitstoot van dit bedrijf stijgen' (!!!!) En ja 'ons' koningshuis verdient aan de opwarming van de aarde en daarmee aan de luchtvervuiling die alleen in Nederland jaarlijks aan 18.000 mensen het leven kost en dat jaren eerder, meestal na een akelig ziekbed, dezelfde luchtvervuiling die ervoor zorgt dat jaarlijks een groot aantal kinderen long- en luchtwegklachten oploopt...... 'Goed hè dat koningshuis?'

'Shell houdt zich niet aan het klimaatakkoord: 8 bewijzen' en zie wat dat betreft ook: 

'Shell gaf advies klimaatresolutie te verwerpen' (!!!!)

'Shell, Exxon, Total, Dupont, Dow en anderen lobbyen bij Trump om afval plastic te exporteren naar Afrika'

'Shell kijkt vooruit >> naar de subsidiepot voor duurzame energie, terwijl nog vele jaren lang veruit de belangrijkste bezigheid olie- en gaswinning zal blijven'  

'EU: lobby oliemaatschappijen en kernenergie wil fossiele brandstoffen groenwassen'

'Hoeveelheid CO2 in atmosfeer groter dan de laatste 3 miljoen jaar.......'

'Stop EU plan tot verplichte subsidiëring van vervuilende bedrijven'

'Media werken mee aan ontkenning klimaatverandering die NB is toegegeven door Total, Exxon en Shell' (en zie de links in dat bericht naar meer artikelen over de klimaatverandering!!)

'Canada heeft besloten 'verantwoorde olie' te winnen in oceaan op 1 kilometer diepte.......'

'Oekraïne: oliemaatschappijen en hun aandeelhouders zijn (misdadige) oorlogswinstmakers' (!!!!)

'ING investeert nog steeds in fossiele brandstoffen'

'Europa profiteert het meest van uiterst vervuilende oliewinning in Afrika' (!!!!)

'De verbranding van hele bossen als 'biomassa' moet worden gestopt'

'Niet duurzame biomassa houtverbranding nog steeds gesubsidieerd door de EU en weer NOS promotie voor die volksverlakkerij' (!!!!) (en zie de links naar meer artikelen over houtverbranding in dat bericht!!) Duurzame biomassa houtverbranding bestaat overigens niet eens, immers houtverbranding is nog een fractie smeriger dan steenkoolverbranding!!

'Peru: lekke oliepijpleiding zorgt voor kustvervuiling van meer dan 43 kilometer'

'Klimaatrampen van 2021: de kosten zijn bijna 200 miljard dollar

'10 rampen in 2021 waar je nog nooit van hebt gehoord'

'Steven Donziger die het opnam voor Ecuadoraanse Amazonevolkeren tegen Chevron, slachtoffer van VS kromspraak'

'Deepwater Horizon heeft een apocalyptisch onderwaterlandschap nagelaten met misvormde dieren' 

'BP stelt in milieuplan dat een olieramp op zee goed is voor de lokale economie..........' (!!!!!) Het schoftenbedrijf en dat een paar jaar na de olieramp in de Golf van Mexico!!

'Kapitalisme is een zekere garantie op crises en op het niet of nauwelijks serieus nemen van klimaatverandering: de grootste crisis ooit' (!!!!)

'COP26 (nog) geen aandacht voor één van de grootste broeikasgasuitstoters: de intensieve veehouderij'

COP26: gelekte documenten tonen aan dat de fossiele industrie landen en die van de intensieve veehouderij deze klimaattop willen frustreren' Ja ja, jouw Azijnpisser was een paar dagen geleden (op het moment van publicatie) nog in de veronderstelling dat de intensieve veehouderij altijd aan bod komt op klimaattoppen, al is het nu wel zeker dat juist de lobby voor intensieve veeteelt en de intensieve landbouw deze zaken van de klimaattoppen hebben weggehouden, een schande van jewelste!! (en dan krijgt die doodsindustrie nog een giga bak EU subsidie ook.....)

'COP26: Canadese 'ontginning teerzanden' is een catastrofe voor wild en natuur' Terwijl de Canadese premier Trudeau mooie duurzame praatjes verkoopt en tegelijkertijd pijpleidingen financiert die de uit de teerzanden gewonnen olie moeten transporteren, pijpleidingen die gegarandeerd gaan lekken en dat vaak al in het eerste jaar.... Zie wat dat betreft: 'The Dakota Access Pipeline Is Already Leaking' en verder: 'List of pipeline accidents in the United States in the 21st century' (stuitend!!)

'COP26: Waorani leider Nemonte Nenquimo roept de leiders van de wereld op om eindelijk het Amazonegebied te beschermen'

'COP26: geen lobbyplatform voor bedrijven, als we willen dat deze klimaattop wel lukt'

'Scott Morrison (premier Australië) en zijn regering proberen de klimaattop COP26 te saboteren 

'Oliemaatschappijen moeten verantwoording nemen voor vervuiling in het Amazonegebied en stoppen met oliewinning'

'Halliburton en Chevron hebben groot belang bij 'regime change' in Venezuela'

'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!' (!!!!)

'Rabobank en haar valse strijd om 'duurzame palmolie': zware gezondheidsproblemen en vernietiging van oerwoud' (!!!!

'Britse regering overweegt goedkeuring voor ontwikkeling door o.a. Shell van een nieuw groot olieveld bij de Shetlandeilanden' (!!!!) En dan durft Shell zich groen te wassen (greenwashing) met spotjes op de radio, ofwel Shell probeert de vieze oliepoten tevergeefs schoon te wassen.... Deze olieboring zou intussen (het is nu 28 december 2021) van de baan zijn, echter Shell gaat wel door met diepzeeboringen o.a. voor de kust van Zuid-Afrika, waar het eerst de daar aanwezige walvissen zal gek maken met seismische explosies......

'Exxon valt alweer door de 'duurzame mand' en andere grootvervuilers die bijzonder smerig bezig met het groenwassen van hun naam'

'Rutte (VVD premier) 'belooft' de wateroverlast slachtoffers te helpen......' Wateroverlast als gevolg van de klimaatverandering, terwijl Rutte en zijn waardeloze kabinet de oliemaatschappijen jaarlijks steunen met 8,3 miljard euro!! Intussen blijkt dit 17,5 miljard euro te zijn, zie ook:

'COP26: Nederlandse overheid steunt fossiele industrie met € 17,5 miljard per jaar' (!!!!) (en zie de links in dat bericht!!) Kortom wij mogen betalen voor de vernietiging van ons thuis: de aarde en dan durven de reguliere media in ons land Rutte 3 het groenste kabinet ooit te noemen, terwijl dit nog maar het spreekwoordelijke topje is van de ijsberg....... Over fake news (nepnieuws) en smerige manipulatie gesproken!!

'Nederland sponsort fossiele industrie met 8,3 miljard euro per jaar' (artikel van AD) (!!!!) Zie de link direct hierboven!!!

'Dutch Green Business Group investeert in greenwashing: het afkopen van zware CO2 vervuiling'

'Top van oliemaatschappijen kunnen ongestoord hun vernietigend werk doen: klimaatactivist veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf' (en zie de links in dat bericht) (!!!!)

''Net zero' beloften van bedrijven zijn voor meer dan 95% vals: greenwashing op hoog niveau'

'Vreedzame klimaatactivisten in Italië veroordeeld tot straffen van 6 maanden tot 3 jaar.......' ('logisch toch dat je wordt gestraft als je de wereld wilt redden??')

'Albert Heijn timmert aan de vals duurzame weg: greenwashing op grote schaal'

'Amazonegebied in brand, Black Rock verdient daar vele miljoenen mee'

'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!

'CDA wenst geen EU 'green deal' en 'klimaatambassadeur' de Boer weet niet waar hij over spreekt'    

'Siemens heeft lak aan de klimaatverandering en haar slachtoffers

'Vanaf 2000 tot 2020 is er elk jaar 267 gigaton ijs van gletsjers gesmolten'

'Halve graad opwarming van de aarde zal 150 miljoen mensen het leven kosten......' (!!!!) Vergelijk dat eens met de oversterfte door het Coronavirus of een andere heftige griepgolf.......

'Greenpeace stelt dat de klimaatverandering is te stoppen ha! ha! ha! ha!' (en zie de links in dat bericht)

'Australië staat olieboringen toe in de Grote Australische Bocht, inclusief seismische ontploffingen'

'Australië brandt weer.......'

'Oliemaatschappijen in Australië maken misbruik van de Coronacrisis om hun smerige wereldvernietigende agenda door te drukken'

'Australië staat in brand terwijl de regering milieuactivisten straft voor het zich uitspreken tegen de oorzaken van de klimaatverandering' (!!!!) 

'Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie' (met de video van 15 minuten)

'Australië: steenkoollobby werkt samen met de regering nog veel meer bosbranden in de hand'

CDA fractie Tweede Kamer op Malieveld bij boerenprotest: de intensieve veehouderij moet koste wat kost op peil blijven'

'Stikstof, het woord dat niet in de Miljoenennota staat: verbazing alom'

'Waarom komt commissie Remkes met haar aanbevelingen na Prinsjesdag'

'Boerenprotest, meer dan 1.000 kilometer file en media die als lobbyisten voor de boeren werken'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....'

'Stikstofbesluit moet doorgevoerd worden in de intensieve veehouderij'

'Rutte 3 heeft gelogen over subsidies: jaarlijks 2,5 miljard euro belastinggeld naar olie, kolen en gas' (men loog keihard dat Nederland geen subsidie geeft voor het gebruik van fossiele brandstoffen....)

'Scholierenstaking >> Rutte (VVD premier) vindt het fantastisch maar stelt dat Nederland op milieugebied al meer doet dan andere EU landen..... ha! ha! ha! ha! ha!'

'Vliegtaks wassen neus bedoelt om het volk te overtuigen van 'kabinetsinzet op duurzaamheid''

'Warm weer? De hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer ligt op een niveau van voor 800.000 jaar geleden....'

'Pechtold wil weten wanneer de eerste kolencentrale sluit........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

''Brekend nieuws': Rutte (VVD premier) stelt bedrijfsleven gerust wat betreft de energietransitie'

'Klimaatakkoord: groei Schiphol plus een biomassacentrale en de Binnenhof bbq met daartoe behorende corruptie'

'Klimaatakkoord: nogmaals krijgt de bevolking een reuzenoor aangenaaid'

'Land- en tuinbouw krijgen subsidie voor energietransitie, waar de burgers dubbel moeten betalen.......'

'Klimaatakkoord en kilometerheffing: één-tweetje ANWB en Rutte 3'

''Klimaatakkoord', niet de grote vervuilers maar gezinnen betalen de energietransitie'

'Klimaatakkoord en Rutte's belofte over de CO2 heffing >> Kees Boonman geeft toe veel te verzinnen'

'Energierekening: Arjan Vliegenthart (Nibud) >> onze cijfers zijn geen waarheid, het is een voorspelling'

'Mona Keijzer (CDA staatssecretaris) waarschuwde voor bangmakerij wat betreft de verhoging van de energierekening die wel degelijk fiks omhoog is gegaan'

'Klimaatakkoord >> Rutte: er komt 'een verstandige CO2 heffing' voor bedrijven.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Klimaatakkoord doorrekening uh verrekening laat zien dat de doelen niet gehaald zullen worden >> het grote belazeren'

'New York University: binnen afzienbare tijd zullen planten en bomen minder CO2 kunnen opnemen vanwege de droogte'

'Stientje van Veldhoven (D66 o.a. staatssecretaris Milieu) is nog steeds ambassadeur statiegeld, ook voor kleine plastic flesjes...... ha! ha! ha! ha! ha!'

''Klimaatakkoord' >> Stientje van Veldhoven (D66 staatssecretaris) lult zich weer eens 'groen' en verdedigt het niet extra belasten van benzine auto's......'

'Kamp torpedeert energieakkoord'

'Kamp en de vrijstelling van kolenbelasting'

-----------------------------------------

Hier nog wat links naar berichten over de gevolgen van de luchtvervuiling voor de volksgezondheid:  'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' Uit dit bericht blijkt dat er veel meer mensen dan de door de regering en anti-rook lobbyisten aangehouden 12.000 mensen die jaren eerder zouden overlijden, zelfs meer dan de door overheid eerder aangehouden 18.000 vroegtijdige overlijdens (al blijf ik dat laatste aantal aanhouden) Lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door langdurige auto-uitstoot inademing en dan gaat het om mensen die nooit hebben gerookt, ofwel ook onder de rokers kunnen er longkankers zijn ontstaan niet door het roken maar door de uitlaatgassen van auto's..... (zo rookt een flink deel van de beroepschauffeurs, echter geen specialist die zal laten uitzoeken of ze longkanker hebben opgelopen door luchtvervuiling, ze roken immers....)

'Sluipmoordenaar: verbranding van fossiele brandstoffen heeft in 2018 wereldwijd de dood veroorzaakt van 8.7 miljoen mensen' Het jaargemiddelde is 8,3 miljoen, vergelijk dat eens met de oversterfte door COVID in meer dan 2 jaar tijd, t.w. 6,3 miljoen doden en dan niet vergeten dat een groot aantal doden onterecht werden aangemerkt als COVID-doden!!

'Longartsen tegen gebruik van dieselbrandstof' Buitenlandse longartsen wel te verstaan.....

'Hartklachten ook door lage niveau's van luchtvervuiling.....' (!!!!)

'Luchtvervuiling veroorzaakt naast long- en luchtwegklachten, ook psychische aandoeningen bij kinderen' (!!!!)

'Luchtvervuiling en de geestelijke gezondheid van kinderen (2)' (!!!!)

'Nederlandse lucht nog vuiler dan eerder gedacht.....'

'De meting van de luchtkwaliteit in de EU wordt eindelijk bijgesteld naar meer gezonde niveaus' Was dat maar waar: lees het bericht!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten