Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 16 augustus 2011

Gescheiden onderwijs m/v

Wim Kuiper, voorzitter van de Besturenraad (christelijk onderwijs), wil voor bepaalde vakken gescheiden onderwijs voor meisjes en jongens.
In de huidige tijd is 'macho' gedrag weer helemaal in, laten we dat in godsnaam nog verder stimuleren. In godsnaam? Ja, in de bijbel wordt de man boven de vrouw gesteld, de vrouw dient zelfs gehoorzaam te zijn aan de man.
Onderwijs is niet alleen bedoeld om kinderen rekenen en taal te leren, maar ook om de jonge mens te leren hoe om te gaan met anderen in de maatschappij (dus leren te functioneren in intermenselijke relaties), te leren wat wel en niet gewenst gedrag is en hoe te reageren op veranderingen die plaatsvinden in de maatschappij of het persoonlijk leven.
Het religieuze onderwijs laat het op een aantal van deze punten afweten, zo zou het religieuze onderwijs er beter aan doen kinderen normale seksuele voorlichting te geven en te leren dat homo's gewone mensen zijn, dat homo zijn geen afwijking of ziekte is.

De heer Kuiper zou er beter aan doen te pleiten en te werken aan een verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en het vak onderwijzer weer aantrekkelijk te maken (ook voor mannen in het basisonderwijs).
Dat terwijl vanmorgen bekend werd, dat de klassengrootte weer is toegenomen en nog verder zal toenemen in de toekomst.........



Geen opmerkingen:

Een reactie posten