Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 24 augustus 2011

Timmermans: "de middenklasse profiteert het minst"

Volgens een SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau) rapport, profiteert de middenklasse het minst van overheid. De nepsocialist en Limburgse PvdA Hansworst Timmermans, liet gistermiddag op radio1 (na16.00u.) weten, dat hij dus meer voor deze groep gaat doen. Hup! je leest een rapport (waarschijnlijk alleen de conclusie, die door de media gegeven wordt) en kakel de kakel we gaan er wat aan doen. De sociaal zwakkeren, de grote onderlaag in onze maatschappij, is de laatste 15 jaar flink uitgekleed door diverse kabinetten (waaronder die met de PvdA), met als gevolg, dat er veel vaker dan voorheen een beroep wordt gedaan op bijzondere bijstand. In deze bevolkingslaag komt (langdurige) werkloosheid relatief heel vaak voor. Een uitkering is simpel gezegd een subsidie om te kunnen leven, dus je profiteert dan al snel voor de volle 100%, ook al is dat bedrag vaak net genoeg om de neus boven water te houden.
Dan de huizenprijs: zoals al vaker hier gesteld, deze prijs bestaat voor zo'n 50% uit gebakken lucht, door diverse oneigenlijke factoren zijn sociale huurwoningen ook op dat achterlijk hoge prijsniveau ingeschaald (voer de term 'huizenprijs' maar rechts op deze pagina in het zoekvlak). Gevolg flut huizen die een huur op moeten brengen van vaak al meer dan € 1.000,-- per maand, voor de minima moet er dan een flinke huursubsidie worden betaald door de overheid. Voor de goede orde: met name de PvdA is verantwoordelijk voor de afbraak van een giga aantal goedkope en goede sociale huurwoningen, waar dure voor terug werden gebouwd.

Dat de rijken onevenredig veel profiteren van de overheid, staat buiten kijf. De rijken die naar België vluchten vanwege de Nederlandse belastingdruk zijn of ongelofelijk dom en/of hebben een heel slechte belastingconsulent.

Dan de middenklasse: deze profiteren het meest van het achterlijke hypotheekrenteaftreksysteem. De laatste 10 jaar zijn veel van deze middenklassers schadeloosgesteld door de overheid, als zij dom hadden belegd. Ook in het IJslandse bankendrama hebben zij weer flink geprofiteerd, PvdA draaikont Bos voerde de bescherming op tot een land dat niet tot de EU wordt gerekend en bovendien verhoogde hij het schadeloosstellingsbedrag van 50.000 euro  tot 100.000,--.  Bovendien profiteert de middenklasse het meest van het leasebakken belastingsysteem. Er zijn vast en zeker nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Welke idioot heeft dat SCP rapport geschreven? En ja, u heeft gelijk, dit is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat Timmermans blinde bokken schiet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten