Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 23 augustus 2011

Vrachtwagen met kippen gekanteld

Gisteren is er alweer een vrachtwagen met kippen gekanteld, dit keer bij Amersfoort, informatie over het aantal 'kippen' is niet te vinden, daar worden de lijkenvreters maar zenuwachtig van.

Wat meer informatie over een dergelijk ongeluk op 10 augustus jl. bij Hattem waar een aanhanger geladen met 'kippen' kantelde. Ook hier is op het 'net' niet te vinden hoeveel, al voor het ongeluk zwaar mishandelde, kuikens er in de aanhanger gepropt zaten. Kuikens die na een 'volwaardig' leven van 6 weken 'kip' worden genoemd. De NOS spreekt over enkele duizenden.
Hier een link naar Omroep Gelderland met een filmpje:
http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuwsartikel/1057381/Aanhangwagen-met-kippen-gekanteld.htm

De eerste reactie op het artikel en het filmpje op de 'site' van OG:

Geplaatst door: Veggie - 10-08-2011 22:20
WAT AFSCHÚWELIJK voor al die kippen!!!! Eerst de stress van het OPGEVEEGD WORDEN in de stal, waarbij menig kuiken door heel grote rolborstels met gekneusde ledematen (of erger) in een krat belandt. En dan dit afgrijselijke ongeluk!!
Misschien zijn de verongelukte kuikens hier wel beter af, want zie de rest nou zitten op het asfalt of in het gras: gewond en vooral: IN SHOCK!! Maar ja, wat maakt het uit: hoppa, terug in de kratten allemaal en op weg naar het slachthuis, waar ze op de kop aan haken worden gehangen, vervolgens geëlektrocuteerd, waarna hun kop wordt afgehakt. Hoeveel stress kun je hebben als kip zijnde?!
Of beter gezegd: als KUIKEN, want waarschijnlijk zijn dit allemaal vleeskuikens die in ZES WEKEN tijd met een overdosis krachtvoer zijn "opgepompt"! En als er dan eentje verkouden oogt, krijgen ze allemaal een flinke dosis antibiotica in hun lijf, want een ziek kuiken kost alleen maar geld...
Lekkere gedachte voor al die vleeseters, wiens afweer gevaar loopt omdat mogelijke bacteriële infecties in de toekomst resistent worden voor al die antibiotica, die een vleeseter nu eenmaal ook binnenkrijgt... Gelukkig ben ik vegetariër!
Sorry kuikens, ik had jullie graag veel beter gegund...
Daar heb ik weinig aan toe te voegen, jammer dat 'Veggie' zo triomfantelijk over zijn vegetarisme is in deze, de antibiotica resistente bacteriën hebben geen voorkeur voor vegetariërs of lijkenvreters, dat bleek wel bij de EHEC crisis in Duitsland.  

Zie over antibiotica resistentie mijn eerdere artikel van vandaag 'Antibiotica resistente bacteriën'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten