Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 9 augustus 2011

Rellen in Londen

Veel dappere praatjes in de Nederlandse media, die de rellen in Londen bespreken. In Standpunt NL vanmiddag de stelling, dat de politie daar met scherp moet schieten, daar was nog 60% voor ook (niet zo heel vreemd als je de aanhang van de PVV fascisten ziet).
Begrijp me goed, ik neem het niet op voor de plunderaars en brandstichters. Misschien moeten we eens naar onze 'probleemjongeren' kijken, jongeren in achterstandswijken geven al meer dan 100 jaar problemen, ongeacht de 'kleur'. Niets te doen, geen uitzicht op een betere toekomst en geen geld voor veel van de zaken waar ze dagelijks via advertenties mee gebombardeerd worden. Naast het constant zwart gemaakt worden door de media en de politiek, dezelfde politiek die arbeidsongeschikte-, chronisch zieke- en invalide familieleden tot op het bot uitkleedt. En de politiek en ondernemers die keer op keer wegkomen met verspilling en diefstal van soms miljarden uit de belastingpot. De crisis verergert de zaak alleen maar.
Er is heel weinig nodig om de vlam in de pan te laten slaan, ook hier, het mag een wonder genoemd worden, dat e.e.a. ons tot nu toe bespaard is gebleven.
In de jaren 70 waren er vooral in de grote steden (vaak gekraakte) jongerencentra die in eigen beheer een laagdrempelig cultureel aanbod hadden, direct daar achteraan kwamen de gemeenten met het sociaal cultureel jongerenwerk, met veel buurthuizen in 'moeilijke' buurten. De jongerencentra zijn intussen omgetoverd tot dure clubs, waar veel van de probleemjongeren geen geld voor hebben en vaak ook niet welkom zijn, de buurthuizen zijn voor een groot deel verdwenen en zo ze er nog zijn, hebben ze een paar uur per week activiteiten. In de zomervakantie zijn deze buurthuizen gesloten, wat Den Haag bijvoorbeeld denkt op te kunnen vangen met 1 of 2 keer (in een periode van 6 weken) een dagje luchtkussenspringen en disco....

Muziektip: London's burning van the Clash (ligt er een 'beetje' te dik bovenop, maar nog steeds leuke 'punkrock')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten