Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 20 augustus 2011

Onderhoudskosten eigen huis

Het gehalte gebakken lucht, dat deel uitmaakt van de huizenprijs, vaak zelfs 50%, zal en moet gehandhaafd blijven. Huizenbubbel in Nederland? Hoe verzin je het?
Deze week maakte de Vereniging Eigen Huis na onderzoek bekend, dat huizenbezitters gemiddeld
€ 400,-- per maand uitgeven aan onderhoud.
Vereniging Eigen Huis noemt als reden het isoleren van het huis, daar zal ik er een paar aan toevoegen.
Veel huiseigenaren laten na aanschaf van een huis, of binnen een paar jaar een nieuwe keuken en/of badkamer in hun huis plaatsen, vaak onnodig, maar als je het geld hebt, waarom niet? Een beetje keuken kost als snel € 20.000,--. Een oud pand gekocht? Wat is er mooier dan je al je gevels te laten zandstralen? Kosten???? Onderhoud is net als bij de woningbouwcorporaties meestal de sluitpost. Een nieuw verfje in de 5 jaar? ach dat kan ook na 10 of 12 jaar, dat er dan houtrot kan ontstaan en de rekening van de schilder na alle herstel 5 keer zo hoog is, daar denkt men liever niet aan. Datzelfde geld voor het dak en de aansluitingen op de riolering. Dat alles wordt mede mogelijk gemaakt door het meer dan achterlijke systeem van hypotheekrenteaftrek, in combinatie met de mogelijkheid alleen de rente op de hypotheek te betalen en geen stuiver echt af te lossen.

Doel van de Vereniging Eigen Huis is zoals gezegd te laten zien, dat de huizenprijs een volkomen logische is en dat het huidige marionetten kabinet terecht alleen de huurders aanpakt, want die wonen voor een appel en een ei. Gelooft u dat ook?
Huurders zijn de lul, voor sociale huurwoningen worden al prijzen berekend van € 1.000,-- per maand en huurders die intussen meer dan 30% van hun inkomen kwijt zijn aan woonkosten (ook met huursubsidie), terwijl de regering dat bedrag al jaren op maximaal 26% heeft staan. met het huidige kabinet waarin viespeuken als de CDA'er Donner het voor het zeggen hebben, is er weinig hoop voor verlichting van de huurlasten. Ondertussen geven de woningbouwcorporaties kapitalen uit aan lullige bladen waar geen huurder op zit te wachten, huisvesten zichzelf in giga design gebouwen en betalen van de managers tot de top een salaris waar minstens 2/3 vanaf kan.

Het hele prijsstelingssysteem in Nederland zou trouwens eens tegen het licht moeten worden gehouden, tegenwoordig is het al normaal, dat er € 50,-- aan voorrijkosten wordt berekend, om over de loonkosten al helemaal te zwijgen, voor een beetje loodgieter betaal je een uurloon, waar een notaris 20 jaar geleden u tegen zou hebben gezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten