Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 augustus 2011

Rellen in Londen 2

Nog even over de rellen in Engeland afgelopen week:
Men vindt het vreemd wat er is gebeurd in diverse steden in Engeland. Door de crisis van de laatste jaren zijn met name de sociaal zwakkere groepen de pispaal, op voorzieningen als de gezondheidszorg, jeugdwerk, bibliotheken en scholing is flink bezuinigd.
Wel kan de Britse regering miljarden uittrekken voor banken, verzekeringsmaatschappijen en de komende Olympische spelen (behalve de laatste geldt dat overigens ook voor Nederland).
Banken, bouwbedrijven, vastgoedspeculanten en farmaceuten verrijken zich op een misdadige manier ten koste van de sociaal zwakkere groepen en mocht e.e.a. toch vervolgd worden, komen deze uitbuiters er met een relatief kleine boete en/of taakstraf vanaf.
Vreemd deze rellen? Het wachten is op eenzelfde soort rellen hier. Vergeet niet dat hier in Den haag tot begin jaren 80 van de vorige eeuw, er elke zomer rellen in de Schilderswijk en Spoorwijk plaatsvonden, wijken waar toen hoofdzakelijk een 'witte autochtone' bevolking woonde. De ME moest toen orde op zaken stellen (hetzelfde gebeurde trouwens met oud en nieuw).
Zie ook mijn bericht van afgelopen dinsdag:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/08/rellen-in-londen.html

Muziektip: 'Inglan is a bitch' van Linton Kwesi Johnson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten