Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 6 augustus 2011

De tram en de trein

De trein bestaat intussen bijna 200 jaar.
Deze week werd bekend, dat men bezig is een ander remsysteem te ontwikkelen, tot nu toe gebeurd dat met gietijzeren blokken, wat schade geeft aan de wielen.
Uw Azijnpisser, die alles behalve technisch is, vindt het ongelofelijk dat men nooit eerder op dat idee kwam.

Voorts vindt ik trams in de stad een volledig achterhaald vervoerssysteem, de spoor-lobbyisten hebben goed op de zaak gepast. De trolleybus heeft het moeten afleggen tegen het onding dat tram wordt genoemd.
De enige echte slijtage bij deze bussen zijn de banden, de motoren draaien met gemak meer dan 1 miljoen kilometer. Bovendien heb je niet om het jaar opgebroken wegen omdat de sporen vernieuwd of verlegd moeten worden, geen schade aan de fundamenten van aanpalende bebouwing, daarnaast kan zo'n bus uitwijken in gevaarlijke situaties, of bij uitval van een voorgaande bus. Om over de geluidsoverlast van de wielen op het spoor maar te zwijgen.
Maar ja men speelt graag treintje, ten koste van een berg belastinggeld, het geeft meer extraatjes voor het lokale bestuur......

Gelukkig zijn er mensen met verstand, zoals Wubbo Ockels, die samen met technische universiteiten, ook voor de trein een alternatief bussysteem ontwikkelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten