Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 21 augustus 2011

Ebru Umar tapt weer eens lekker uit het rechtse stinkende vaatje

Prem is met vakantie, even rust zou je denken, helaas speculaas, het holle vat Ebru Umar (een gezichtssluier zou in haar geval toegestaan moeten worden) neemt de zaken waar terwijl het andere holle vat vakantie viert.
In een van de uitzendingen in de afgelopen week, had ze de geweldige stelling bedacht, dat toegelaten vluchtelingen een verplichte woonplaats moeten worden toegewezen. Alsof een toegelaten vluchteling een 2e rangs Nederlander is en minder rechten heeft (een oplettende luisteraar gaf dat aan per 'tweet').
Veel vluchtelingen zoeken hun heil in de grote steden, wie in een krimp gemeente op bezoek is geweest, snapt waarom (zeker als die gemeente zich in het zuiden of oosten van ons land bevinden). Daarnaast zijn deze mensen voor 99% zwaar getraumatiseerd (wat nog eens wordt aangewakkerd door de vaak schandalig lange procedures tot toelating hier), hulpverlening en mensen van hun eigen gemeenschap, waar deze mensen ook troost en steun kunnen vinden, bevinden zich voor het grootste deel in de steden.
Natuurlijk komt het plannetje dat Umar als stelling neerzette uit de verrotte geest van de Limburgse CDA sjoemelaar en leugenaar Leers.
Ook in de in de uitzending de bruine burgemeester van Goes, die de idee van Leers verdedigde en daaraan toevoegde dat de betutteling van vroeger (hij bedoelde overheidsdwang) zo gek nog niet was. Zoiets als: in WOII hoefde je onder de Duitse bezetting niet bang te zijn, dat je fles melk voor de deur werd gestolen.... Umar was het met de 'burgervader' van Goes roerend eens en zei tussen neus en lippen door, dat zij wel van dwang houdt; jezus wat een knuppelkut!
Aan het eind van de uitzending belde nog een Joodse vrouw in, die in dit plan een analogie ziet met de terugkomst van de Joden uit de dodenkampen van de nazi's na WOII. Deze slachtoffers werden gedwongen als 'normale' Nederlanders behandeld, zonder een greintje meelevendheid en minimale hulp van de overheid (en de meeste 'goede' Nederlanders). Deze mevrouw heeft alle gelijk van de wereld. Daar kan ik nog aan toevoegen dat de vluchtelingen uit Duitsland voor WOII (als die al niet onmiddellijk werden teruggestuurd) niet opgevangen mochten worden binnen een straal van 50 kilometer rond het paleis van de toenmalige koningin Wilhelmina (die Hitler in 1939 nog feliciteerde met het overleven van een aanslag op zijn leven).

Vrijdag liet Umar nog eens zien wat een asociale egoïstische rechtse paardenkut zij wel niet is. Over het bereiken van de 7 miljardste wereldburger, zei ze daar claustrofobisch van te worden (?!?) en dat ze geen bliksem wil doen voor het welzijn van anderen, zoals minder en anders consumeren.
Je zou bijna wensen dat de dinges hartstikke erudiete Prem eerder terugkomt. Beter lijkt mij het hele programma aan een normale intelligente presentator over te laten, dat zal ook een flinke bezuiniging zijn. Je snapt het niet, maar de verveel Prem is ontzettend populair (zal wel met de debilisering van onze maatschappij te maken hebben) en wordt daardoor met een flink salaris beloond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten