Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 augustus 2011

Tabakssmokkel groeit voort

Stivoro schreeuwt weer halleluja van de daken, volgens TNS NIPO is het aantal Nederlanders, dat rookt onder de 25% gezakt.  Waar echter geen rekening mee wordt gehouden is de gigantische tabakssmokkel, Stivoro wijst dat af, Stivoro haalt een 'wetenschappelijk' onderzoek aan, waaruit zou blijken dat dit niet zo is. Hoe wetenschappelijk kan zo'n onderzoek zijn, als de aandacht van de douane en justitie is gericht op
(soft en hard-) drugssmokkel (alcohol uitgezonderd). Pas op 16 juni van dit jaar zijn er afspraken gemaakt over een strengere aanpak van de tabakssmokkel (dat zou men niet doen, als dit maar van ondergeschikt belang zou zijn, zoals Stivoro zegt). Als er per 'ongeluk' (vaak getipt) een container met sigaretten wordt gevonden, zit daar voor 21.000 kilo aan sigaretten in, laat een pakje sigaretten 50 gram wegen (dat weegt het niet), dan zitten er alsnog 420.000 pakjes sigaretten in zo'n container.

Dan nog over het onderzoek van TNS NIPO: ik rook met een paar onderbrekingen nu zo'n 43 jaar, nog nooit is mij gevraagd of ik roker, of een gestopte roker ben.

Laat de hypocrieten van Stivoro maar eens commentaar geven op het gratis gif dat je op straat mag inademen, uit een gemiddelde auto donderen per kilometer 4 pakjes shag en reken maar dat dit smeriger is dan tabaksrook. Als fietser ben je extra de lul, je longen staan door inspanning lekker open en bij linksaf slaan mag je 2 keer wachten bij de stoplichten (daarnaast: bij het gemiddelde stoplicht in bijvoorbeeld Den Haag, moet je aanzienlijk langer dan gemotoriseerd verkeer wachten op groen licht).

Zie ook het bericht over tabak aan de rechterkant van deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten