Pagina's

maandag 8 april 2013

Muzikaal recept tegen het bezoek van Putin en dictators in het algemeen

Jouw blogdokter het bij het ochtendkrieken, met de dauw op zijn balpen, het volgende geneeskrachtige recept gefabriceerd:

Als eerste onderdeel het album 'Ride A Hustler's Dream' van Velvet Opera, vreemde muziek, van hippie-pop tot countryrock, met een paar kutnummers, die je mag overslaan, zoek zelf maar uit welke, ha! ha! ha! Er valt overigens genoeg te genieten op dit stokoude album, zoals een schitterende instrumentale versie van het Beatles nummer 'Eleanor Rigby', met schitterende bas! Iets geheel anders: Pentangle met het album 'Cruel Sister', schitterende Britse folk/jazz met prima zang en verrassende effecten, geweldig!! De 2 gitaristen, die volgens mij de dienstplicht in Zuid-Afrika waren ontvlucht, stelden, dat zij met z'n tweeën nog niet het akoestische werk van Big Bill Broonzy konden evenaren (en die 2 waren goed, zoals je kan horen). Alweer iets geheel anders: Weather Report met 'Mysterious Traveller', schitterende muziek van deze legendarische jazzrock band, met dank aan en groet voor Rob Lemaire (Xotus). het is een dag van alles anders: Generation X met 'Valley Of The Dolls', leuk 80er jaren punkachtig album met..... Billie Idol als zanger. Dit album was een poging om commercieel te scoren, dus wat meer new wave en minder punk, gelsaagd? Nou nee, goed en kundig gebracht, maar een beetje zielloos. Daar heeft Moby geen last van, die scoort altijd, nu met het album 'I Like To Score', jezus wat is de man toch een genie, een meer dan sjkit'r'nd album!!! Hoofdgerecht: Gorillaz met 'The Fall', met de geweldenaar Damon Albarn, die van een kinderliedje nog een psychedelisch nummer weet te maken, mohohohooooi!!!! het album schijnt te zijn gemaakt tijdens een tour door de VS. Over The Fall gesproken, het album 'The Light User Syndrome', waanzinnig mooi album van de band van Mark E. Smith, die ook zong op het Gorillaz album 'Plastic Beach'. Smith en zijn maten weten wel hoe zij met uiterst kritische teksten, toch muzikaal hypnotiserende, psychedelische nummers kunnen maken, genieten maar! Nou dat was weer een mooie reis, toch? Van Velvet Opera naar The Fall.

Als laatste i.h.k.v. het bezoek van oorlogsmisdadiger Putin aan ons land, een link naar YouTube en Pussy Riot: http://www.youtube.com/watch?v=yqcmldeC7Ec&list=PL596119EEA8603CA5&index=1

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten