Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 24 april 2013

Vorstelijke films, of oranje propaganda in het oneindige

RTL 8 is begonnen met een serie films met het thema 'Vorstelijke films', dit i.h.k.v. de komende 'democratische' troonsopvolging. De eerste aankondiging die ik zag, was die met de film 'First Knight', een film over legende rond koning Arthur. 'Legende', het woord zegt het al, een verhaal waar elk bewijs voor ontbreekt. Zo is het het ook met de monarchie, uit het niets verschenen edelen, die het beste voor hadden met het gepeupel en vormden met een opgelegd koningschap een baken in een onzekere wereld (een argument dat nu ook telkens weer wordt gebruikt, als pleidooi voor dit achterlijke instituut), althans dat zou je kunnen denken, gezien alle kulverhalen. Terwijl de echte redenen voor het ontstaan van monarchieën met alle andere aanverwante titels en functies, puur op macht en winstbejag waren gebaseerd. Niet voor niets bestonden veel vorstenhuizen van rond de elfde, twaalfde eeuw uit nazaten van de Vikingen, die zich her en der in Europa hadden gevestigd. Kortom slimme, gewelddadige boeren, die de rest van de streek 'er onder hielden' met de knoet en zich naast macht, heel veel rijkdom verwierven over de rug van de gewone bevolking, die geen antwoord had op het geweld, dat hen werd aangedaan.

Het huidige koningshuis kan zich allang niet meer te buiten gaan aan geweld jegens de bevolking, wel zie je de sporen van misdaad in hun handelen, zoals onlangs weer met Margriet, maar vergeet de 'vastgoedavonturen' niet van 'onze' aanstaande koning, het nationale waterhoofd W.A., ik vrees dat dit maar het topje van de koninklijke ijsberg is, als het gaat om sjoemelen en de boel verdraaien. De vraag is of dit ooit uit zal komen, gezien de uitlatingen van voormalig CDA premier Balkenende, de 'historicus', vrees ik het ergste, Baleknende liet al eens vallen, dat bepaalde zaken uit WOII, die in 2050 openbaar gemaakt moeten worden, misschien maar beter voor eeuwig geheim kunnen worden gehouden. Veronderstel dat de zwaar sjoemelende losbol Bernhard inderdaad Hitler schreef in 1942, met het verzoek te worden aangesteld als stadhouder van Nederland.......

Je kan er donder op zeggen, dat veel kijkers van de film 'First Knight' niet eens weten, dat het hier om een legende gaat, als ze al weten, waar dat woord voor staat. RTL 8 is één van de vele zendgemachtigden, die meedoen aan het propageren van het koningssprookje en dat in het jaar 2013, we leven godverdomme niet in het jaar 1113!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten