Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 april 2013

Turkse pianist veroordeeld wegens blasfemie

De Turkse pianist Fazil Say is vanmorgen in Istanbul voorwaardelijk tot 10 maanden gevangenisstraf veroordeeld, wegens een 'blasfemische tweet'. Fazil had een vers van een Perzische dichter uit de elfde eeuw via twitter verstuurd. Misschien moet Erdogan zijn imam vragen een fatwa tegen de Perzische dichter uit te vaardigen...... Dit is de zoveelste veroordeling van bekende Turken, waaronder een legertje journalisten, die wegens het openlijk kritiek uitoefenen op de regering of geloof, voor het gerecht worden gesleept.

Opvallend, dat bij nieuws uit Turkije, de oud GL politicus Lagendijk meestal om verslag en commentaar wordt gevraagd, maar vanmorgen niet. Benieuwd wat de conservatieve Turkenlikker Lagendijk, die 'universitair' de Turkse overheid adviseert, van deze zaak vindt en hoe hij ook dit weer recht lult.....

Weet u nog welke Nederlandse politici en 'deskundigen' na de val van Khadaffi, de nieuwe machthebbers in Libië het advies wilden geven, eenzelfde soort 'democratie' als die in Turkije na te streven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten