Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 13 april 2013

Wiet-makelaars met een 'luchtje'

Zembla besteedde eergisteren hun programma aan de wietkweek in huurhuizen ('Wietkweker in je huis'). In de uitzending o.a. de constatering dat de politie onlangs hun 'vizier' hebben gericht op makelaars die de georganiseerde misdaad helpen aan (huur-) huizen waar vervolgens wiet wordt gekweekt.

In de jaren 70 en 80 van de afgelopen eeuw, hadden flink wat makelaars knokploegen achter de hand om gekraakte panden, die alleen werden gebruikt door makelaars als speculatie object, dus dik geld verdienen met de aan- en verkoop van leegstaande panden. Soms werd een pand een uur na aankoop alweer met giga winst verkocht. M.a.w. een flink deel van de makelaars in Nederland vormde in feite zelf een georganiseerde misdaadbende. De politie was toen op de hoogte van deze praktijk, en de constatering dat de politie pas onlangs op de hoogte was, van makelaarsbanden met de georganiseerde misdaad, is dan ook behoorlijk wrang, om 't maar eens voorzichtige te zeggen.

Intussen hebben de makelaars via een flinke lobby, ja zelfs via (VVD, CDA, PvdA en D66) lobbyisten die in de 2e Kamer zitten, het voor elkaar: onder fikse druk werd het kraakverbod ingevoerd......

Dan de zaak van het wiet 'kweken' in zogenaamd bewoonde huizen: als je dit fenomeen wilt bestrijden, zonder massale inzet van politie en andere ambtenaren, zou eindelijk cannabis gelegaliseerd moeten worden. Op een flink deel van de wereld is men intussen overtuigd van het nut hiervan, doordat men in een aantal landen de resultaten van het Nederlands gedoogbeleid heeft gezien: veel minder verslaafden aan harddrugs en het aantal wietgebruikers is in Nederland zelfs lager dan elders.

Het kabinet Rutte 2, zet intussen, net als de voorgaande 4 kabinetten in, op het verder illegaliseren van wietgebruik, gevolg: steeds grotere, zinloze politie-inzet (en grote verspilling van belastinggeld). Gisteren pleitte PvdA leeghoofd van Rijn voor het kenmerken van cannabis met een hoog THC gehalte als harddrug*. Of de politie het al niet druk genoeg heeft en of de problemen van wietgebruik niet volkomen in het niet vallen, vergeleken met problemen die de harddrug alcohol opleveren. Alcohol wordt zelfs apart vermeld als het over drugs gaat, als de achterlijke woorden: 'alcohol en drugs' weer eens vallen, voor alcohol mag godbetert nog steeds reclame gemaakt worden, en politieke partijen als het CDA fungeren zelfs als harddrug 'pusher' door het weggeven van wijn met hun eigen partij-etiket........

*Zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2013/04/van-rijn-wil-cannabis-een-harddrug.html



Geen opmerkingen:

Een reactie posten