Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 25 april 2013

Duurzaam 'GFT' Den Haag....... ha! ha! ha! ha!

Op 17 april jl. ontving ik een brief van gemeente Den Haag met 'belangrijke informatie over gft inzameling', de brief was gedateerd als: 'April 2013'. In de brief wordt gesteld, dat vanaf 22 april de gemeente stopt met de inzameling van gft via het zogenaamde 'gft-abonnement' Veel bla bla, dat het inzamelen in mijn wijk niet meer zinvol is en dat er zelfs door de lage deelname, geen milieuvoordeel te behalen valt. Vanaf 2005 werd voor wijken met veel hoogbouw en stapelbouw het gft-abonnement ingevoerd, daar in die wijken een te lage deelname was voor het apart aanbieden van gft afval. Nu is de deelname aan dat abonnement zo laag, dat VVD wethouder Revis heeft besloten voor die wijken ook deze laatste inzameling geheel te stoppen.

Leuk dat gemeente Den Haag deze brief 5 dagen voor de laatste inzameling verstuurde, met name leuk, omdat je groencontainer of emmer na het legen op 22 april, meteen werd meegenomen door de dienst die dit afval ophaalt. Fijn als je een klein huis en een kleine keuken hebt, hup weg, die afval emmer of container. Voor diegenen die dit in de gaten hadden, was het zaak maandagavond, of dinsdagmorgen jl. deze emmer leeg te kiepen in een vuilniszak, zodat je de emmer of container kan houden (terwijl in de brief werd gesteld, dat op 22 april voor het laatst gft afval apart zou worden opgehaald, dit in tegenstelling tot het eerdere bericht, zoals u dat hierboven ziet). Dinsdagmorgen reed ik op mijn fiets achter een gft wagen, met daarachter een extra vrachtwagen, waar schielijk de lege emmers en containers in geflikkerd werden. Zo te zien waren de mannen die dit werk deden behoorlijk gestrest, ik vermoed, dat ze al menige scheldpartij achter de rug hadden, van bewoners die bovengenoemde brief niet of maar half gelezen hadden, en hun container of emmer zagen verdwijnen.

In de brief wordt voorts gesteld, dat ondanks de voorlichting van gemeente Den Haag, de belangstelling voor het abonnementensysteem laag is. Van die voorlichting heb ik nooit iets gemerkt (tot vorig jaar had Den Haag een huisvuilkalender, waar men info over het gft afval kon vinden, maar die kalender is verdwenen voor een digitale, ook al hebben veel ouderen in Den Haag geen computer) en wat mij betreft is die zogenaamde voorlichting zwaar onder de maat geweest. Maar ja wat wil je, een wethouder van de VVD, de partij die schijt heeft aan het milieu........ Voorts kan je voor deze teruggang in duurzaamheid de andere coalitiepartijen verantwoordelijk stellen: PvdA, CDA en D66.

Eerder werd het ophalen van chemisch afval wegbezuinigd in Den Haag, ook al een waanzinnig succes, sinds die tijd zie je in de hele stad batterijen op straat liggen, dat is het spreekwoordelijke topje van de ijsberg, de rest verdwijnt in de vuilnisbak, waar nu dus ook alle gft afval bij komt. Immers wie gaat er nog een kilometer of vijf fietsen naar een industrieterrein om daar zijn chemisch afval in te leveren, plaatsen die ook nog eens fietsonvriendelijk zijn en op de tocht daar naar toe, mag je als fietsers extra veel gif happen vanwege alle stoplichten .... Voor deze maatregel was GroenLinks medeverantwoordelijk, goed hè!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten