Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 27 april 2013

Muzikaal recept voor de verwijdering van oude stinkauto's uit het verkeer en als steun in de rug van PvdA leden, die hun lidmaatschap opzeggen

De muzikale puinmand van jouw eigen blogdokter P. Pisser, persoonlijk, op zijn fiets door hem bezorgd bij jouw Azijnpisser (hij is nog iets roder dan gisteren en de rook uit zijn hoofd begint al een aardig rookgordijn op straat te vormen, ik vrees dat hij dinsdag naar Amsterdam gaat.....).

Als eerste: Gloria Mundi met 'The Word Is Out', een cultband uit de tweede helft van de 70er jaren, waanzinnig mooie uptempo blaasrock, gehuld in dikke psychedelische nevelen. Vervolgens Elvis Costello & The Attractions met 'Get Happy', jouw Azijnpisser kocht ooit zijn eerste album, toen dat uitkwam, maar raakte redelijk snel uitgekeken op z'n stem en na 1990 nam ik zelfs zijn albums niet meer op. Dit is wat mij betreft één van z'n mooiste albums. Tegenwoordig is 'Costello' een vervelende, over een heel grote ezel getilde lul, maar zoals gezegd, dit is een mooi album! Ook uit de tijd dat Mundi en Costello opkwamen: Echo & The Bunnymen met 'Porcupine', schitterende 'waverock' met een psychedelische ondergrond. Van iets latere datum Fontana Mix met 'The Noise Spiral', alternatieve glasheldere synthesizer pop en daardoor alleen al  psychedelisch, prachtig! Waarom? Dat vraag je je bij de dokter wel vaker af, maar waarom de volgende keus? Heeft iets uit de muziek van Fontana Mix hem op dit spoor gebracht? god mag 't weten (en dat doet hij/zij niet, immers: weten vereist ten eerste bestaan), al heeft de dokter de laatste tijd wel iets met dikke vette blues: Morfine met 'Cure For Pain', en godvergeten mooi is het, jezus christus! Mooi aansluitend: Wishdom Tooth met 'Mental Floss', jezus op een lekke éénwieler, wat is dit sterk! Ook aansluitend en hoofdgerecht: Beck (2013 Beck jaar!) met 'Mellow Gold', jezus wat mooi! Opgevrolijkt door alle ongein, tijd  voor Ween met 'La Cucaracha', potverdepieleklatsch, is dit goed of is dit goed, allemachtig wat een energie en humor, sjkit'r'nd!!!!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten