Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 19 april 2013

Zijlstra wil Eerste Kamer afschaffen

Superlangstudeerder en VVD hufter de luxe Zijlstra wil de 1ste Kamer afschaffen, daar deze Kamer te politiek bezig is, volgens deze nare rijkeluiszoon. De 1ste Kamer houdt bepaalde regeringsvoorstellen en wetten tegen en dat is tegen de zin van deze klootzak. Dat het stemvee niet heeft gekozen voor een VVD/PvdA kabinet, interesseert dit leeghoofd niet, sterker nog hij was één van de politici van voornoemde partijen, die het van de daken schreeuwde, dat de kiezers juist om zo'n kabinet hadden gevraagd, of hoe kan je het volk nog zwaarder besodemieteren?!

De 1ste Kamer zou zich alleen over de aangeboden wetten mogen uitspreken, op gebied van haalbaarheid, goede onderbouwing en toetsing aan de grondwet. Je zou dus ook kunnen stellen, dat wetten en maatregelen die het land schaden weggestemd mogen worden in de 1ste Kamer. Als je kijkt naar de schade die maatregelen en wetten van Balkenende 4 en Rutte 1 en 2 hebben aangericht, kan je niet anders concluderen, dat een groot deel van deze wetten en maatregelen het land flink hebben geschaad, m.a.w. de 1ste Kamer heeft haar werk bijzonder slecht gedaan. Niet alleen op financieel gebied, waar de schade overduidelijk te zien is aan een economische krimp van zo'n 2 jaar, een top-werkloosheid (van meer dan 1 miljoen werklozen, de CBS cijfers zijn zwaar gecamoufleerd*), een record aantal faillissementen (die bovendien een grote claim op belastinggeld leggen) en 1,2 miljoen armen, waaronder meer dan 300.000 kinderen, maar ook op het gebied van mensenrechten en omgaan met bijzonder kwetsbare mensen, zoals gisteren in het Dolmatov debat met VVD boerenlul Teeven bleek.

De enorme disfunctionerende VVD hufter Hermans liet vanmorgen bij GMN (Radio1 na 9.30 u.) weten, dat hij achter de uitlatingen van Zijlstra staat. Hermans heeft zelf zitting in de 1ste Kamer, die zetel stinkt behoorlijk, als je nagaat, dat hij maar liefst 18 nevenfuncties heeft. Laten we het daar maar eens over hebben: de leden van de 1ste Kamer die openlijk lobbyist zijn van bedrijven en/of maatschappelijke organisaties. Hoe is het mogelijk dat politici die de belangen van de burger dienen te behartigen, openlijk lobbyist van bedrijven kunnen zijn, totaal belachelijk!!!!

Naast dit alles, heeft de VVD er geen probleem mee, als zij in de oppositie zitten, het regeringsbeleid in de 1ste Kamer te dwarsbomen..... Waarschijnlijk denkt men bij de VVD, dat ze de komende decennia aan het roer van de Tweede Kamer zullen staan en daarom de 1ste Kamer kunnen missen als kiespijn. Als de huizenbubbel implodeert, en de vraag is niet of dat zal gebeuren, maar wanneer, zullen een groot aantal huiseigenaren met een 'kleine' portemonnee de VVD de rug toe keren.

*Zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2013/04/cbs-liegt-er-weer-vrolijk-op-los-met-de.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten