Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 27 april 2013

PvdA leden opgelet!

Beste PvdA leden, laten jullie je vandaag weer in de luren leggen door jullie partijtop? Of worden jullie eindelijk wakker uit de verkiezingsroes?

Waarom bijvoorbeeld wel een inkomensafhankelijke huur en geen inkomensafhankelijke zorgpremie? Terwijl de verhoging die de verhuurders gaan betalen, niet in verhouding staat (in negatieve zin) tot de verhoging die burgers bij een inkomensafhankelijke zorgpremie zouden moeten betalen.

Hoe kunnen jullie nog langer toekijken hoe er jacht wordt gemaakt op 'illegalen', uitkeringsgerechtigden, gehandicapten en ouderen, terwijl 'verdieners' van topinkomens met rust worden gelaten? Topinkomens die naar schatting voor 20 miljard per jaar aan belasting ontduiken, daarmee zouden alle bezuinigingen overbodig  zijn. Uw partijleider Samsom laat wat de 'illegalen' betreft al weten, dat de strafbaarstelling van illegaliteit blijft staan, afspraak is afspraak, aldus Samsom.

Hoe kunnen jullie in godsnaam akkoord gaan met het ontslaan van 50.000 thuiszorgwerkers, waardoor ouderen eerder aangewezen zullen zijn op verzorgingstehuizen, die dit kabinet, godbetert ook nog eens massaal gaat sluiten? Dit terwijl Schippers weigert iets wezenlijks te doen aan de topinkomens in de zorg, of het veel te groot aantal managers, die niets, maar dan ook helemaal niets toevoegen aan de zorg, of de nog steeds veel te hoge medicijnprijs, of de veel te dure medische apparatuur, of de megalomane, design-nieuwbouw van ziekenhuizen, of aan de veel te hoge winsten die zorgverzekeringen maken, of het feit, dat veel van de zorgpremie naar de overhead van die zorgverzekeraars gaat, waardoor zij de kosten voor andere verzekeringstakken kunnen drukken (overhead: veel topbestuurders met dito inkomen, weer megalomane design-nieuwbouw, het uitbrengen van tijdschriften, die nog niet door een tiende van de verzekerden worden gelezen, gok-avonturen op de beurs, enz, enz.), dit alles terwijl ook de PvdA lijdzaam toekijkt, hoe deze zorgverzekeraars langzaam maar zeker de zeggenschap in de zorg overnemen.

Beste PvdA leden, vergeet niet, dat wat vandaag wordt afgebroken, of dat nu in de figuurlijke of letterlijke zin van het woord is, nog niet in 5 jaar teruggebouwd kan worden, zie bijvoorbeeld de sloop van een groot deel van de sociale huurwoningvoorraad in de laatste 15 jaar, veelal door PvdA wethouders, die zeer korte lijntjes hebben met de bouwmaffia.... Waar de zogenaamde scheefwoners nu voor mogen boeten. Dezelfde wethouders, zoals Norder in Den Haag, die hun grond nog steeds als ware het goud verkopen en daarmee de belachelijk hoge huizenprijs in stand houden, evenals de huizenbubbel.

Beste PvdA leden, ik wil u het beleid van Rutte 1 en 2 voorhouden, een beleid dat heeft gezorgd en zorgt voor een economische krimp die nu al 2 jaar aanhoudt, een record aantal werklozen, dat zonder de toegepaste rekentrucs al ver boven de één miljoen werklozen ligt, eveneens een record aantal faillissementen, dat zwaar op de landbegroting drukt, 1,2 miljoen Nederlanders die in armoede leven, waaronder 320.000 kinderen (en dat zijn intussen al weer oude cijfers), een record aantal huisuitzettingen vanwege financiële problemen, terwijl banken in nood honderden miljarden krijgen toegestopt. Uw partij houdt dit afbraakbeleid in stand met haar regeringsdeelname.

Beste PvdA leden, de bezuiniging van 4,5 miljard euro zal zeker doorgaan, gezien: de economische situatie, de houding van coalitiepartner VVD en de toch niet 'in beton' gegoten houding van uw regerende politici zoals zij in en tussen de regels hebben laten weten. Laat u ook dit weer over uw kant gaan, als het zover is?

Beste PvdA leden, ook het onzalige JSF project, zal uiteindelijk voor uw partijtop resulteren in een keus voor dit toestel, dat volgens echte deskundigen, ook in de VS, geen jager is, geen bommenwerper is en die gezien de specificaties, het af zal leggen tegen de laatste Russische Sukhoi 35 straaljager. Laat u uw partijtop ook hiermee wegkomen?

Beste PvdA leden, laat u de bewering van uw partijtop in stand, waarin wordt gesteld, dat u voor een VVD/PvdA kabinet heeft gekozen bij de laatste verkiezingen?

Gaat u, PvdA lid straks de Internationale zingen, of is dat niet meer gepast voor sociaaldemocraten, zoals ook Spekman de partijideologie gistermorgen meermaals noemde? Weet dat hij en anderen uit uw partijtop straks op 1 mei weer vroom de Internationale staan te zingen, woorden die voor hen blijkbaar inhoudsloos zijn....

Tot slot, geacht PvdA lid, laat u uw partij en alles waar deze ooit voor stond ten grave dragen, of pikt u het niet langer en neemt u het roer over, zodat er echt werk gemaakt kan worden van de woorden die Spekman vorig jaar voor de verkiezingen sprak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten