Pagina's

vrijdag 19 april 2013

Muzikaal recept voor het strafrechtelijk vervolgen van alle belastingontduikers en alleen echte actualiteiten in het Radio1 Journaal

Blogdokter P. Pisser is door hoogleraar Bogaerts aangemerkt als 'Loon Woelf' en daar is hij best trots op! Vandaar weer een positief geneeskrachtig recept van deze solitaire grootheid.

Nina Simone bijt de spits af met het album "House Of The Rising Sun', één van de vele...., je weet 't al: schitterend! Taj Mahal neemt het over met het album 'Anthology 1966-1971', een mooi compilatiealbum van deze veelzijdige artiest, met een meer dan volmaakte uitvoering van "Statesboro Blues', kortom geweldig! Misschien een wat vreemde overstap: Robert Wyatt met 'Nothing Can Stop Us', een waanzinnig mooi album uit 1982, met nr. 5 'Stalin wasn't Stalling', een 'wat' naïef nummer over massamoordenaar Stalin en diens strijd tegen die andere massamoordenaar Hitler. Wyatt heeft lang gelooft in het zogenaamde communisme van de Sovjet-Unie, China en Cuba, laten we dat maar zien als het gevolg van een gehersenspoelde gelovige. Al denk ik niet, dat hij in 1982 nog in Stalin geloofde, dit nummer dateert uit WOII, uit 1943 om precies te zijn, de schrijver komt uit de VS en heet Willie Johnson. De muziek is prachtig en er staan zonder meer een aantal prachtige teksten op dit album. Het nummer 'Guanta La Mera' op het dit album, deed de dokter denken aan het album 'The Carnival' van Wyclef Jean, maar eigenwijs als hij is, staat nu 'The Ecleftic' op het recept, en godsamme, wat is dit een prachtig album van deze gigant! Zojuist had ik het al over politieke ideeën van Wyatt, Manu Chau gelooft terecht in een wereld waarin echt de welvaart, gezondheidszorg en voedsel eerlijk worden verdeeld (als dit niet gebeurt, is de mens snel gedoemd onder te gaan, daar is geen komeet voor nodig!). Hier staat zijn album 'Radio Bemba' geprogrammeerd, jezus, dit is een super energie zetpil voor je oren, genieten piepels! (en voeten van de vloer!). Jammer dat de muziek van Manu Chau zo weinig variatie kent, waardoor je niet te vaak naar zijn muziek kan luisteren. Hoofdgerecht: de prachtige reggae dub-stab van Dub Syndicate met 'Strike The Ballance', wat nog te zeggen, dan geniet, als je alleeen bent op z'n loon woelfs , of met meerderen als het om een roedel loon woelfs gaat, maar geniet met met volle teugen van deze meer dan schitterende muziek (ha! ha! ha!). Dub en rockin' reggae? of tot slot: Dread Zone met 'Sound', potverdeplattepielekens, wat een sterk geneesmiddel!

Alles geheel afspelen en op ABN, voor het beste resultaat!

Veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten