Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 11 juni 2013

Huurders steeds meer rechteloos, alles ter ere van de heilige huizenbubbel

Vanmorgen in Juridische Zaken bij BNR een vrouw, die in een wijk woont waar veel huurhuizen leeg staan. De vrouw vertelde, dat zij in de afgelopen 3 jaar, in totaal € 100,-- meer huur moest gaan betalen, een huis naast haar kwam leeg en zij kwam erachter, dat de verhuurder het huis, dat identiek was aan haar huis, verhuurt voor € 100,-- minder per maand, de verhuurder doet dat omdat de huren zo hoog zijn, dat er geen belangstelling is voor de huizen. De vrouw in de uitzending vertelde, dat een aantal buren van haar verhuisd zijn, vanwege de hoge huur, zij wende zich tot de verhuurder, met het verzoek haar contract over te sluiten tegen de huur van haar buurhuis. De verhuurder bood haar aan, dat ze mocht verhuizen naar de woning één deur verder, maar weigert de huur van haar huidige woning aan te passen. De vrouw kan zich niet wenden tot de Huurcommissie, dit verhuurders orgaan, weigert in te gaan op dit soort verzoeken en wordt daar in gesteund door de wet............ Natuurlijk kan de vrouw zich niet veroorloven te verhuizen, een verhuizing is namelijk nogal duur!
Nu komt het: de verhuurder mag wel bij de rechter aankloppen om een hogere huur (dan landelijk is vastgesteld) te eisen, als de marktprijzen zijn gestegen!!!!!!!!!!!

Nogmaals: de huurders mogen boeten voor de huizenbubbel en de totaal uit de bocht gevlogen huizenprijs, een prijs die de waarde van het overgrote deel van de koophuizen, nog niet voor 50% dekt. Intussen doen de banken en de regering hun best, de burger niet meer te laten kijken naar deze veel te hoge prijs, zij manen diezelfde burger te kopen, desnoods met medefinanciering van het verlies op hun oude woning. Met andere woorden, men heeft geen ene donder geleerd van de oorzaak van de huidige crisis, en denkt met dit soort praatjes de huizenbubbel en de daarmee gelieerde veel te hoge huizenprijs in stand te houden. De huurders bloeden daar al een paar jaar voor, via steeds hoger uitpakkende huurstijgingen en als je de deskundigen mag geloven,. zal de huur de komende jaren met meer dan 20% stijgen!!!!!!!!! Daarnaast snijdt de overheid de toegang naar de rechter (de Huurcommissie) voor huurders, steeds verder af, zoals uit het begin van dit bericht weer eens blijkt. Zelfs de laagst verdienende huurders, mogen per 1 juli a.s. maar liefst 4% meer huur gaan betalen. De brief die de meeste woningbouwcorporaties bij de aankondiging van die verhoging mee stuurden, stelt dat je bezwaar tegen deze inkomensafhankelijke huurverhoging (ja ja, de laagste inkomens kunnen best 20% meer betalen) kan indienen bij de woningbouwcorporatie, de belastingdienst wordt om de inkomensgegevens gevraagd en als die hetzelfde zijn, als bij de eerste aanzegging van de corporatie, blijft de huurverhoging staan. Blijft je toch bij je bezwaar, stuurt de corporatie het bezwaar door naar de Huurcommissie, een overheidsorgaan, dat maar zeer zelden een uitspraak doet, in het voordeel van de huurder, laat staan in dit geval, immers de inkomensafhankelijke huurverhoging is een besluit van de PvdA en de VVD.......... In beroep gaan op grond van je inkomen is zinloos, daar zelfs de laagstbetaalden (inkomens tot € 33.614,--) 4% huurverhoging berekend kan worden
Daarnaast is de begeleidende brief voor het grootste deel van de huurders al zo ingewikkeld, dat ze niet eens bezwaar zullen aantekenen, bovendien zijn de procedures ingewikkeld en juridische bijstand kan je wel vergeten...... In de brief wordt nog vermeld, dat je via deze procedure geen bezwaar kan aantekenen op grond van gebreken aan het huis...........

Wanneer slaat de vlam eindelijk in de pan, en zullen de huurders de straat op gaan? Het is toch godverdomme niet te geloven, hoe goor de grote onderlaag gepakt wordt?!! Vergelijk dit even met de inkomensafhankelijke zorgpremie, godverdomme het land was te klein, en binnen een paar dagen was deze zorgpremie van de baan, terwijl het daar mensen betrof, die het makkelijk konden betalen!!!!
Heel 'rechtvaardig' ook dat de kopers worden 'gepakt' met een vermindering op de hypotheekrenteaftrek van een half procent per jaar!!!!!!

Toch 'leuk' te horen, dat er in een tijd, dat je jaren op een wachtlijst moet staan voor een huurhuis, er godverdomme huurhuizen leegstaan, puur en alleen omdat ze veel te duur zijn!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten