Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 28 oktober 2014

Dick Koerselman FNV Bouw: controle Shell en NAM schiet tekort wat betreft steigerbouw........

Vanmiddag bij BNR te gast: Dick Koerselman van FNV Bouw, hij was bij BNR om te spreken over het niet naleven van de CAO door steigerbouwers. Koerselman wees ook op grote bedrijven als Shell en de NAM, die geen controle uitoefenen, op werkzaamheden, die in hun opdracht worden uitgevoerd. Niets over de manier waarop werkzaamheden worden uitgevoerd, of dat daar ongelukken bij voorkomen. Koerselman sprak wel over de beloning, aan veelal Oost-Europeanen, die uiteraard tegen een schijntje de werkzaamheden uitvoeren en daarmee zorgen voor verdringing op de arbeidsmarkt (goedkoper dan Nederlandse arbeiders, die daardoor aan de kant staan).

Vanmorgen voerde de FNV actie bij Shell, waar men een petitie wilde aanbieden, deze werd geweigerd door Shell, die de verantwoordelijkheid bij de gecontracteerde aannemers neerlegt. Koerselman stelt dat Shell wel degelijk verantwoordelijk is en meer moet betalen......... Even voor de goede orde: dit is een vakbondsman...... Van Koersel slaat tien treden over, immers: bij een aanbesteding is toch echt de aannemer verantwoordelijk, die voor een veel te laag bedrag deze aanbesteding binnenhaalt, zelfs al is de opzet de werkzaamheden, via uitbuiting van Oost-Europeanen, uit te voeren. Daar zou Koerselman zich druk om moeten maken, maar dan moet hij schoppen tegen de schenen van de bouwmaffia en z'n politieke vrienden in de Tweede Kamer. Natuurlijk zou een puissant rijk bedrijf als Shell zich dood moeten schamen, dat er mensen worden uitgebuit, bij werkzaamheden, die in opdracht van het bedrijf worden uitgevoerd.

'Het spijt me heel erg' voor Koerselman, maar ik kan bijna niet anders concluderen, dan dat er wel bijzonder korte lijntjes bestaan tussen Koerselman en de bouwmaffia......... Niet in de laatste plaats, doordat Koerselman niets zegt over die aanbesteding, daarnaast zet hij zich bepaald niet voor de volle 100% in voor de leden van zijn vakbond, dit bleek wel toen hij akkoord ging met het uiterst asociale 'sociale akkoord' en de hervorming van zijn vakbond, door PvdA hufters als Klijnsma.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten